Lexus prezinta noul LC 500. ASTA se intampla atunci cand fanteziile prind viata.

Lexus prezinta noul LC 500. ASTA se intampla atunci cand fanteziile prind viata.
  • Lexus a publicat primele informatii si fotografii oficiale ale noului LC 500
  • Autmomobilul japonez preia intr-o proportie covarsitoare reteta faimosului LF-LC
  • Propulsia este asigurata in cazul de fata de o unitate V8 de 5.0 litri si 467 CP
Distribuie pe Facebook

Zeci de concepte spectaculoase sunt lansate in fiecare an de companiile auto. Dintre acestea, numai cateva se materializeaza intr-un model de serie. Numarul celor care nu-si pierd esenta este insa mult mai mic.

Lansat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto ce se desfasoara zilele acestea la Detroit, noul Lexus LC 500 preia intr-o proportie covarsitoare reteta faimosului LF-LC.

De fapt, singurele diferente dintre modelul de serie si spectaculosul concept dezvaluit in urma cu aproximativ doi ani in cadrul aceluiasi eveniment constau in blocurile optice "adaptate" pentru productia de masa.

In rest, panourile caroseriei au scapat aproape neatinse, cu mentiunea ca noul Lexus LC 500 a preferat sa renunte la plafonul din sticla caracteristic faimosului LF-LC in favoarea unuia realizat de-aceasta data din fibra de carbon.

Lexus LC 500Lexus LC 500

Situatia se schimba insa radical atunci cand vine vorba despre departamentul interior, modelul de serie renuntand la a se mai inspira de la spectaculosul concept anterior mentionat si luand-o pe propriul drum.

Asa se face ca acesta nu reuseste sa se ridice la nivelul exteriorului, cabina noului Lexus LC 500 fiind totusi asteptata sa atraga numeroase priviri multumita materialelor din dotare.

Referitor la partea tehnica, modelul de serie derivat din spectaculosul concept LF-LC impresioneaza in special prin motorizarea aspirata cu opt cilindri in V si capacitate de cinci litri, ce produce 467 CP.

Lexus LC 500Lexus LC 500

Livrarea puterii maxime catre puntea spate se face prin intermediul unei transmisii automate cu zece rapoarte, care rivalizeaza cu unitatile DCT atunci cand vine vorba despre timpul necesar schimbarii treptei de viteza.

Performantele exacte raman un mare moment pentru mister, oficialii Lexus preferand sa precizeze doar ca noul LC 500 va avea nevoie de mai putin de 4.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 km/h.

Cand va ajunge in showroom-uri modelul de serie derivat din spectaculosul concept LF-LC si, mai important de atat, la ce pret sunt alte doua intrebari care duc lipsa unui raspuns concret.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (49) Poze Lexus LC 500
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Ianuarie 2016