Lotus face curatenie generala in gama. Nu inainte de a lansa o "racheta" de 920 de kg cu 430 de cai

Lotus face curatenie generala in gama. Nu inainte de a lansa o "racheta" de 920 de kg cu 430 de cai
  • Lotus a lansat un 3-Eleven si mai extrem
  • Editia speciala a fost botezata 3-Eleven 430
  • Cantareste doar 920 de kilograme si dispune de 430 de cai
Distribuie pe Facebook

Constructorul englez de automobile, fondat de celebrul Colin Chapman, a anuntat o versiune speciala pentru extremul 3-Eleven. Productia va fi limitata la doar 20 de exemplare, fiecare urmand sa cantareasca 920 de kilograme si sa dispuna de 430 de cai putere.

Lotus a prezentat in urma cu 3 ani, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, cel mai extrem model din istoria brand-ului. Debutul oficial a avut loc cateva luni mai tarziu, la Salonul Auto de la Frankfurt, unde toata lumea a putut admira noul 3-Eleven.

Lotus 3-Eleven 430

Dorind sa recupereze terenul pierdut in fata celorlalti constructori de masini sport, brand-ul britanic a anuntat cu ceva timp in urma ca pregateste o reimprospatare a gamei si odata cu ea, o noua generatie de masini sport construite dupa filosofia lui Colin Chapman.

Lotus 3-Eleven 430

Inainte sa facem cunostinta cu acestea, Lotus a lansat tot felul de editii speciale pentru modelele actuale, iar cea mai recenta este si cea mai extrema de pana acum. Asta pentru ca are la baza modelul 3-Eleven, care cu aceasta ocazie a devenit 3-Eleven 430.

Lotus 3-Eleven 430

Din pacate pentru cei care vor dori asa ceva in garaj, productia va fi limitata la doar 20 de exemplare, iar fiecare va propune un pachet extrem de atractiv. Spre exemplu, greutatea totala va fi de numai 920 de kilograme, iar propulsorul V6 supraalimentat de 3.5 litri va dezvolta 430 de cai putere si 440 Nm cuplu.

Toata aceasta putere va fi canalizata spre puntea spate prin intermediul unei transmisii manuale cu sase viteze. Britanicii sustin ca in aceasta configuratie, masina atinge 96 de km/h in 3.1 secunde si are o viteza maxima de 290 de km/h. Daca inca nu este impresionat, atunci afla ca un exemplar tocmai a parcurs celebrul circuit de teste Hethel intr-un minut si 24 de secunde.

Lotus 3-Eleven 430

Lista cu specificatii tehnice, si asa incredibila, mai contine un diferential Torsen cu alunecare limitata, amortizoare ajustabile Ohlins, bare anti-ruliu Eibach (ajustabile), frane AP Racing, jante cu diametrul de 18 inch pe fata si de 19 pe spate, sau un modul de control al tractiunii cu 6 moduri de configurare.

Lotus 3-Eleven 430

Toate aceste "bunatati" vin pentru un pret pe masura: 102.000 lire sterline, sau mai bine spus, aproximativ 115.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Lotus 3-Eleven 430
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Februarie 2018