Macheta noului S90 ne dezvaluie una-alta despre urmatorul hit de la Volvo

Macheta noului S90 ne dezvaluie una-alta despre urmatorul hit de la Volvo
  • Noul Volvo S90 este asteptat sa debuteze in cursul anului viitor
  • Macheta automobilului suedez ne dezvaluie un exterior in stil fastback
  • Propulsia se anunta aceeasi cu cea a proaspat lansatului XC90
Distribuie pe Facebook

Cu visteria umpluta de pe urma vanzarilor reusite de modelul XC90, compania suedeza Volvo are suficienti bani la dispozitie pentru a investi in crearea unui nou hit.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ un deceniu, actualul S80 este urmatorul model pe care compania Volvo planuieste sa il inlocuiasca. Noul automobil de clasa medie al suedezilor va fi rebotezat S90 conform ultimelor zvonuri din industria auto si va avea folosi aceeasi platforma SPA (Scalable Product Architecture) precum recent lansatul XC90.

Tot de la cea de-a doua generatie a popularului SUV scandinav va proveni si gama de motorizari, astfel ca cei care vor opta pentru un Volvo S90 in defavoarea unui Audi A6, BMW Seria 5, Jaguar XF, Lexus GS sau Mercedes E-Class vor avea la dispozitie numai propulsoare supraalimentate - atat pe benzina, cat si pe motorina, cu capacitati cilindrice de doi litri.

Volvo S90 - Macheta

Intr-o alta ordine de idei, meniul porneste cu optiunile D4 si D5 de 190, respectiv 225 CP, lista cu unitati disponibile continuand cu un T5 de 254 CP. Cele mai interesante versiuMachetani abia acum sosesc insa, T6-le cu turbina si compresor de 320 CP, respectiv T8-ul cu turbina, compresor si motor electric pentru 400+ CP reprezentand principalele atractii la capitolul motorizari.

Din punct de vedere estetic, noul Volvo S90 imprumuta partea frontala a recent lansatului XC90 - cu tot cu luminile de zi stilizate sub forma unui T orizontal, linia plafonului ce adopta un stil caracteristic modelelor fastback fiind un alt detaliu stilistic pe care sa-l observi instant. Alaturi de blocurile optice posterioare trasate sub forma literei C, bineinteles.

Cockpitul ramane pentru moment cel mai mare mister al modelului suedez ce va concura impotriva Audi-ului A6, BMW-ului Seria 5, Jaguar-ului XF, Lexus-ului GS, dar si Mercedes-ului E-Class, insa este de asteptat ca aceeasi cea de-a doua generatie a popularului XC90 sa fie luata drept principala sursa de inspiratie de catre designerii scandinavi.

Volvo S90 - Macheta

Volvo S90 - Macheta

Volvo S90 - Macheta

Sursa Foto: CarNewsChina

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Volvo S90 - Macheta
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Octombrie 2015