Mai multe masini Dacia au fost rechemate in service. Ce probleme au acestea

Mai multe masini Dacia au fost rechemate in service. Ce probleme au acestea
  • Dacia recheama in service 1.400+ masini vandute in Romania
  • Afectate de acest recall sunt modelele Logan II & Sandero II
  • Exista posibilitatea unor probleme la airbag-uri si frane
Distribuie pe Facebook

Dacia a initiat doua campanii de rechemare in service pentru mai mult de 1.400 dintre masinile comercializate pe piata auto din Romania.

Luna februarie a anului debuteaza cu doua actiuni diferite de recall initializate de compania Dacia. Prima dintre acestea afecteaza aproximativ 724 de unitati ale modelului Logan II.

De vina este un lot izolat de airbag-uri a caror functionalite poate fi afectata in cazul unui impact, se arata intr-o informare publicata pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

In aceasta situatie, producatorul auto de la Mioveni va opera verificarea seriei de fabricatiei a airbag-ului soferului, iar in cazul in care se va considera necesar, acesta va fi inlocuit.

Solutionarea respective probleme va dura undeva in jurul a 50 de minute si va fi realizata gratuit, toate costurile fiind acoperite de Dacia, se mai spune in documentul anterior trimis inclusiv catre ANPC.

Referitor la cea de-a doua rechemare in service, aceasta vizeaza 754 de exemplare Logan II si Sandero II. O posibila perturbare a sistemului de franare face obiectul recall-ului cu pricina.

Pentru a nu se ajunge aici, producatorul de la Mioveni va efectua o verificare preventiva a etrierului de frana de pe partea dreapta fata. In cazul in care situatia o va impune, piesa va fi schimbata.

Cei care ajung in service cu masina vor avea de asteptat pentru rezolvarea acestei probleme intre 20 de minute si 1.2 ore, in functie de interventia de realizat. Toate costurile operatiunii in cauza vor fi suportate de Dacia.

La sfarsitul anului trecut, producatorul de la Mioveni a lansat o versiune imbunatatita a actualelor modele Logan si Sandero, insotita de un motor aspirat cu capacitate de cilindrica de un litri, lumini cu tehnologie LED si nu numai.

Distribuie pe Facebook
mai multe