Masina care concureaza cu Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class a implinit 50 de ani. Anuntul special facut de compania producatoare

Masina care concureaza cu Audi A8, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class a implinit 50 de ani. Anuntul special facut de compania producatoare
  • Jaguar prezinta oficial editia speciala XJ50
  • Automobilul celebreaza cinci decenii de la aparitia limuzinei XJ
  • Modelul aniversar vine cu doua unitati V6
Distribuie pe Facebook

Cu mult inainte ca Mercedes sa isi redenumeasca nava amiral S-Class, BMW sa lanseze pe piata un Seria 7, iar Audi sa raspunda cu modelul A8, segmentul limuzinelor de lux era dominat de Jaguar XJ.

2018 este un an extrem de important pentru Jaguar, britanicii anuntand la inceputul acestei primaveri primul automobil complet electric din istoria marcii. Noul I-PACE nu este insa nici pe departe singurul motiv de bucurie si mandrie pentru oficialii producatorului din Coventry.

Tot anul acesta, compania care concureaza cu Audi, BMW si Mercedes sarbatoreste cinci decade la introducerea limuzinei XJ. O performanta cu adevarat impresionanta, mai ales daca tinem ca A8 a debutat in 1994, Seria 7 a fost lansat in 1977, iar S-Class si-a primit actualul nume prin 1972.

Jaguar XJ50

Jaguar XJ50

Revenind la nava amiral a marcii Jaguar, cea de-a 50 aniversare este celebrata cu o editie extrem de speciala, care impresioneaza in special prin pielea cu detalii sub forma de carouri de la nivelul scaunelor. Numeroase imbunatatiri au fost operate, de asemenea, si la nivelul caroseriei in patru portiere.

Sub capota, noul XJ50 este oferit alaturi de doua motorizari supraalimentate cu sase cilindri in V si capacitatea de trei litri. Asemanarile se opresc insa aici, unitatea pe benzina dezvoltand o putere maxima de 340 CP, in timp ce propulsorul diesel mizand pe o herghelie formata din 300 CP.

Asemeni modelului standard, automobilul care sarbatoreste sarbatoreste cinci decade la introducerea limuzinei Jaguar va fi comercializat atat intr-o versiune cu ampatament normal, cat si intr-o varianta cu ampatament marit. In Marea Britanie, preturile pornesc de la 74.280 de lire sterline.

Iar cum un final mai bun ca acesta nu exista, ne intoarcem la XJ-ul original, care a primit in anul 1972 un motor... de poveste. Astfel, nava amiral a producatorului din Coventry avea sa devina la momentul respectiv singurul sedan V12 din lume si, totodata, cea mai rapida masina cu patru locuri.

Jaguar XJ50

Jaguar XJ50

Jaguar XJ50

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Jaguar XJ50
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Aprilie 2018