Masina cu care mergi aproape gratis. Noul SUV de la FORD are un consum mixt de 1.2 litri/100 km

Masina cu care mergi aproape gratis. Noul SUV de la FORD are un consum mixt de 1.2 litri/100 km
  • Disponibil in trei niveluri de echipare
  • Gama de motorizari diversificata
  • Dezvoltat pe noua arhitectura mondiala C2
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a publicat primele imagini si detalii cu privire la noua generatie Kuga. SUV-ul este disponibil in trei niveluri de echipare si poate fi comandat inclusiv cu un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Dupa o lunga perioada de teasing, americanii de la Ford tocmai au prezentat lumii intregi noua generatie Kuga. Cel mai vandut SUV Ford la nivel european a primit cateva imbunatatiri estetice evidente dar si o gama de propulsoare extrem de diversificata.

Ford Kuga

Noul Kuga este primul SUV al americanilor construit pe arhitectura C2, la fel ca si Focus, mai usoara, mai rezistenta la impact si cu 10% mai rigida decat inainte. Masina a crescut cu 89 de milimetri in lungime, cu 44 mm in latime iar ampatamentul este si el mai lung cu 20 de milimetri.

Ford Kuga

Chiar daca inaltimea a scazt cu 20 de milimetri, pasagerii au mai mult spatiu interior, comparativ cu actualul model. Spre exemplu, spatiul vertical a crescut cu 13 milimetri pentru pasagerii din fata si cu 35 mm pentru cei din spate. Ford nu a precizat volumul de incarcare al portbagajului, dar bancheta poate glisa fie pentru un plus de spatiu in portbagaj, fie pentru mai mult loc in spate.

Ford Kuga

Ca tot suntem la interior, pasagerii vor regasi aici un display de 8 inch pentru sistemul multimedia Sync 3, ceasuri de bord digitale cu ecran de 12.3 inch, incarcare wireless pentru telefoanele inteligente, sistem audio B&O Sound System cu 10 incinte sau un covor reversibil pentru podeaua portbagajului.

Ford Kuga

Noua generatie Kuga este disponibila in 12 nuante exterioare, dintre care 3 noi (Diffused Silver, Sedona Orange si Blue Panther). Deasemenea, clientii pot alege din trei niveluri de echipare: Titanium, ST-Line si Vignale. Acesta din urma este varful de gama si propune mai multe accesorii premium, inclusiv jante pe 18 inch, grila cromata si scaune imbracate in piele Windsor.

Ford Kuga

Spuneam la inceput ca SUV-ul dispune de o gama de motorizari diversificata. Pe de-o parte avem propulsoarele conventionale, pe benzina si diesel, si de cealalta avem trei sisteme de propulsie alternative.

Ford Kuga

Amatorii unitatilor pe benzina pot opta pentru motorul EcoBoost de 1.5 litri, cu 120 sau 150 de cai putere si tehnologie de oprire a unuia dintre cilindri. In tabara diesel-urilor regasim unitatea EcoBlue de 1.5 litri si 120 CP sau cea de 2.0 litri cu 180 CP. Oferta americanilor include si o transmisie automata cu opt trepte.

Ford Kuga

Pentru cei care tin la mediul inconjurator, Ford a pregatit trei versiuni diferite ale noului Kuga: Plug-in hybrid, Hybrid si Mild-hybrid.

Prima vine cu un motor pe benzina de 2.5 litri, cu patru cilindri, si unul electric, care dezvolta impreuna 225 de cai putere. Acesta incorporeaza si o baterie de 14.4 kWh care ii permite sa parcurga pana la 40 de km in mod 100% electric si sa aiba un consum mediu mixt de 1.2 litri/100 de km.

Ford Kuga

Cel de la volan are la dispozitie patru moduri de condus specifice: EV Auto, EV Now, EV Later si EV Charge. Acestea au aceleasi functii ca si in cazul noului Explorer Plug-in Hybrid. Bateria are nevoie de 4 ore pentru a fi incarcata complet la o priza de 230V.

Ford Kuga

Ford Kuga Hybrid propune o unitate pe benzina de 2.5 litri, un motor electric, un generator si o baterie Li-Ion, astfel ca vorbim despre un sistem hibrid clasic. Acesta este legat la o transmisie automata si de anul viitor va fi disponibila si o versiune cu tractiune integrala.

Ford Kuga

Cat despre Kuga mild-hybrid, acesta poarta denumirea oficiala de EcoBlue Hybrid si este echipat cu un motor de 2.0 litri diesel de 150 CP.

SUV-ul american este oferit cu o lista lunga de sisteme de siguranta si asistenta, inclusiv sistem pentru pastrarea benzii de rulare, monitorizarea unghiului mort, cruise control adaptiv cu functie Stop&Go si recunoasterea semnelor de circulatie, Park Assist, alerta la intrarea pe sens interzis, camera frontala, Head-Up Display si camera pentru marsarier cu unghi vizual larg.

Ford Kuga

Ford Kuga

Ford Kuga

Ford Kuga

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (51) Poze Ford Kuga
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Aprilie 2019