Masinile anului 2015, colectia de toamna

Masinile anului 2015, colectia de toamna
  • Cele mai noi modele lansate in 2015
  • Majoritatea sunt deja disponibile in Romania
  • Motoare mici si hibride, trendul si in acest an
Distribuie pe Facebook

La fel ca in moda, industria auto avanseaza pe zi ce trece, iar producatorii de masini sunt nevoiti sa vina de fiecare data cu cateva ceva diferit.

Indiferent daca este vorba despre imbunatatirea modelelor deja existente si consacrate in ceea ce priveste aspectul, tehnologia, respectiv confortul sau despre scoaterea pe piata a altora noi, un lucru este sigur: producatorii nu duc lipsa de creativitate.

Si pe masura ce apare cate ceva diferit in fiecare zi, pretentiile cumparatorilor cresc proportional. Sistemul de propulsie, puterea, designul, spatiul interior, consumul, raportul calitate - pret sau fiabilitatea sunt doar cateva dintre criteriile decisive ale viitorilor proprietari. Si fiindca si concurenta este mare, avem parte de masini tot mai bune.

Iata un preview al colectiei acestei toamne, ce cuprinde cele mai noi aparitii de pe sosele si totodata cele mai ravnite dintre autoturismele ce au aparut deja pe piata:

Renault Kadjar

Renault si-a propus sa lanseze un nou Megane, insa pana atunci intentioneaza sa defileze cu Djeyo, un SUV compact pe care l-a prezentat inca de la inceputul anului in cadrul Festivalului International de Automobile din Paris.

Francezii se laudau acum o vreme ca micul lor crossover va fi pus in vanzare pana in luna iunie a anului curent. Si asa au si facut, masina fiind de fapt Renault Kadjar, masina care este disponibila deja si in Romania. Pana atunci, compania va lansa in octombrie o noua familie menita sa inlocuiasca vechile Laguna si Latitude, a carui nou membru Talisman a fost deja prezentat.

Masinile anului 2015

Peugeut 3008

Segmentul SUV-urilor nu le este strain nici celor de la Peugeut, care se pregatesc de lansarea unui nou 3008. Crossover-ul francez se afla deja la a doua generatie, insa va arata mult mai viril decat precedentul, inspirandu-se din conceptul Quartz si din elementele tehnice ale lui Peugeut 308.

Compania auto din Hexagon nu ne va mai tine mult in suspans, pentru ca a anuntat deja ca lansarea va avea loc pana in luna decembrie.

Masinile anului 2015

Citroen C3

Tot la sfarsitul anului va debuta si principala inovatie Citroen, cea de-a treia generatie a cunoscutului C3.

Din nefericire, oficialii companiei nu au dezvaluit presei prea multe detalii despre aceasta masina, asa ca pana la finalul lui 2015 nu ne ramane decat sa ne multumim cu micile modificari ale lui C4 si cu noua versiune a lui C1 Urban Ride.

Masinile anului 2015

Audi A4

Daca este vreo marca de masini ce trebuie neaparat mentionata in acest an, aceea este Audi. Noile A1 si Q3 au facut deja valva, iar RS3 Sportback si viitorul Q7 sunt si ele, cel putin, pe buzele tuturor pasionatilor.

Inovatia cea mai asteptata a anului ramane insa A4, despre care se aude ca va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt, in luna septembrie. Asa cap de afis, mai rar! Tot in toamna, dar spre sfarsitul ei, asteptam de la Audi si noua versiune R8, care merita, de asemenea, sa fie cap de afis.

Masinile anului 2015

BMW X1

BMW nu se va lasa umbrit de aceasta avalansa de noutati, pentru ca are trei modele noi pe banda: X1 - care a fost deja prezentat la Salonul Auto de la Geneva, Seria 2 Gran Coupe - care va fi lansat in luna august si noul Seria 7 - pe care-l asteptam la inceputul lunii septembrie.

Masinile anului 2015

Volkswagen Tiguan

Dupa 7 ani in care a fost loial iubitorilor sai, Tiguan isi schimba infatisarea si evolueaza complet. Noul SUV compact va fi mai lung, mai sigur, mai spatios si va avea si un al treilea rand de scaune, dupa cum a anuntat John White, directorul general al Volkswagen Australia.

Designul sau va fi si el diferit, mult mai agresiv decat cel cu care am fost obisnuiti.

Masinile anului 2015

Skoda Superb

Grupul Volkswagen si Skoda au anuntat deja si lansarea unui nou model Superb, pe care l-au prezentat la Praga la sfarsitul lunii februarie.

Berlina va fi mai spatioasa decat precedenta, iar constructorii sai o lauda drept "cea mai buna Skoda creata vreodata".

Masinile anului 2015

Alfa Romeo Giulia

La 105 de la nasterea marelui brand, Alfa Romeo a lansat recent urmasul lui 159, pe care l-a numit Giulia, ca pe modelul anilor '50. Designul masinii este de-a dreptul incantator, va puteti da seama inca din primele clipe ca este vorba despre o colaborare fructuoasa cu Maserati, situata ca dimensiuni undeva intre Seria 3 si Seria 5 de la BMW. Unde mai pui ca cea mai puternica versiune va avea peste 500 cp?

Masinile anului 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Masinile anului 2015
mai multe