Mazda CX-5 castiga premiul european de design AUTO BILD 2012

Mazda CX-5 castiga premiul european de design AUTO BILD 2012
Cititorii Grupului AUTO BILD au ales - castigatorul si cel mai atractiv model din categoria "SUV, Van si tractiune integrala" este Mazda CX-5. Aproximativ 200.000 cititori AUTO BILD din 15 tari au votat la mai multe categorii, modelul european cu cel mai bun design. Cu 18,7% din voturi, Mazda CX-5 s-a desprins in fata competitorilor de la categoria SUV si cu tractiune integrala - Audi A6 Allroad (locul al doilea cu 10,8) si Audi Q3 (locul al treilea cu 9,9%) - pentru a castiga trofeul european de design din segmentul sau.
Distribuie pe Facebook

Cititorii din Cehia, Turcia, Georgia si Spania au votat Mazda CX-5 ca cel mai atractiv model din segmental sau. Cititorii germani au votat noua compacta pe locul al treilea dupa Mercedes ML si Audi A6 Allroad. Insa, pentru a stabili castigatorul, au fost numarate voturile din toate tarile europene. In 2009 si Mazda3 a luat premiul AUTO BILD de design european la categoria "Modele mici si compacte" - castigand chiar inaintea lansarii oficiale in Germania.

Mazda CX-5 Design - Forma si Utilitate in armonie perfecta

Fiind primul model de productie ce incorporeaza limbajul de desing "KODO - Sufletul miscarii", Mazda CX-5 combina miscarea cu frumusetea si forta naturii. Noua Mazda CX-5 inglobeaza o parte frontala extraordinara cu roti proeminente. Automobilul pare ca se apleaca intr-un mod care aminteste de un sprinter la start chiar inainte de a porni in cursa.

Cabina, pozitionata in partea din spate a vehiculului, face ca masina sa se asemene unui animal de prada gata sa-si atace victima. Liniile CX-5 ofera un aspect elegant cu un design pe ansamblu estetic ce diferentiaza modelul de alte SUV-uri.
Simbolica pentru noul limbaj de design este noua grila frontala in 5 puncte, articulata profund si puternic, tipic Mazda, ce se continua pana la farurile frontale. Grila inferioara in forma de trapez subliniaza aspectul solid, in timp ce rotile si partea din spate ascutita confera modelului Mazda CX-5 un caracter puternic, dar si elegant in acelasi timp. Forma stopurilor spate, similara celor frontale, ofera modelului un aspect uimitor. Accentul sportiv este conferit de eleronul de pe acoperis, imbunatatind de asemena aerodinamica.

Mazda CX-5 castiga premiul european de design AUTO BILD 2012

Doua motoare diesel si benzina cu cifre de consum exceptionale


CX-5 este primul model ce incorporeaza tehnologiile SKYACTIV - fiind mai usor, mai eficient si mai prietenos cu mediul inconjurator. De asemenea, acesta anunta o noua directie pentru modelele Mazda.


In ceea ce priveste motorul, cel 2.2l - SKYACTIV Diesel bi-turbo este disponibil pentru CX-5 in doua derivatii de putere - 110kW/150 CP si 129 kW/175 CP (doar cu tractiune integrala). Dieselul mai mic este disponibil cu o transmisie manuala in 6 trepte si tractiune fata si foloseste 4,6 litri de combustibil (combinat) pentru 100/km (119 g/km de CO2). O alternativa la acestea doua este propulsorul pe benzina 2.0l SKYACTIV-G ce produce 121 kW/165 CP, avand nevoie de doar 6,0 litri pentru 100/km (139 g/km CO2).

Clientii pot alege noua transmisie manuala in sase trepte SKYACTIV-MT, cu un schimbator asemanator roadsterul-ului MX-5, sau o noua transmisie automata, in 6 trepte SKYACTIV-Drive, extrem de eficienta ce furnineaza calitati excelente. Toate versiunile sunt echipate standard cu sistemul de oprire-pornire automata a motorului Mazda i-STOP. In Romania pretul de pornire este de 22.190 euro cu TVA inclus.

Mazda CX-5 castiga premiul european de design AUTO BILD 2012

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (125) Poze Mazda CX-5 - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 August 2012