Mazda3 facelift lansata oficial in Europa

Mazda3 facelift lansata oficial in Europa
Mazda3 este cel mai popular model din gama constructorului japonez, cu aproape 3 milioane de unitati vandute global si cel mai premiat, cu 125 de distinctii, dintre care se remarca pozitia de lider in topul de fiabilitate JD Power din Germania.
Distribuie pe Facebook

Facelift-ul aduce pentru generatia actuala a compactei Mazda un nivel mai ridicat de confort, o manevrabilitate crescuta, dar si o experienta mai placuta la condus. Inginerii s-au concentrat pe rafinarea experientei la volan prin armonizarea comportamentului automobilului in linie dreapta, in viraje sau la oprire, concept supranumit Toitsu-kan.

Mazda3 facelift este deja disponibila in Romania si modelul poate fi achizitionat pana la sfarsitul anului cu un avantaj client de 3.000 de euro, ce include reducerea de 2.000 de euro din pretul final si contravaloarea pachetului de lansare - jante de aliaj si proiectoare de ceatai. In plus, modelul beneficiaza de 5 ani garantie in limita a 150.000 de km.

Mazda3 facelift lansata oficial in Europa

Prima noutate la exteriorul Mazda3 facelift este reprezentata de grila frontala in cinci puncte, redesenata pentru un plus de dinamism. Colturile acesteia incorporeaza noi faruri de ceata rotunde si o grila frontala ce iese in evidenta mai mult decat la versiunea anterioara. Toate aceste schimbari ofera un aspect mai agresiv si mai atragator, imbunatatind totodata si performantele aerodinamice, la care contribuie si materialele mai rigide folosite la proiectarea caroseriei. Modificarile aduse, alaturi de cresterea cu 10% a suprafetei plane de sub podeaua autovehiculului au permis reducerea si mai mult a coeficientilor de aerodinamica, atat pentru versiunea sedan, cat si pentru hatchback.

Pentru a creste nivelul de confort au fost aduse imbunatatiri suspensiilor. Acest lucru, combinat cu o caroserie mai rigida si amortizoare optimizate contribuie la raspunsul mai prompt oferit de volan si la o tinuta de drum mai buna la viteze ridicate. Spoilerul posterior pentru versiunea hatchback este mai ingust decat la modelele anterioare iar elementele reflectorizante au fost pozitionate mai aproape de panourile laterale, lucru care face masina sa para mai lata din spate. Alte noutati la exterior includ noile jante de 17 inch si o noua culoare denumita Autumun Bronze Mica.

Mazda3 facelift lansata oficial in Europa

Imbinarea designului si functionalitatii continua si la interiorul Mazda3 facelift. Designerii au inlocuit culoarea rosie a ecranelor de pe bord cu o nuanta de alb care face informatiile mai vizibile. In ceea ce priveste materialele folosite in habitaclu, pentru toate modelele, schimbatorul de viteze a fost imbracat in piele, iar zonele centrale ale scaunelor beneficiaza de un nou design si de noi nuante.

Optional, modelul poate integra in consola centrala un sistem nou de navigatie bazat pe tehnologia TomTom(r) si afisat pe un display generos cu touch screen de 5,8 inch. Tot la capitolul tehnologie pluseaza si echipamentele de conectivitate prin Bluetooth(r), noul indicator de schimbare a vitezelor si sistemul audio Bose(r), dotari optionale in functie de nivelul de echipare.

Mazda3 facelift lansata oficial in Europa

Mazda3 facelift poate fi furnizata cu una dintre cele 5 motorizari disponibile. Dintre acestea doua motoare sunt diesel, de 1,6l si 116 CP, respectiv de 2,2l care pot fi oferite in derivate de 150 CP sau 185 CP si sunt conectate la cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Acestea prezinta consumuri reduse, de pana la 4,3 l/100 km. Motorizarile pe benzina includ un agregat de 1,6l si 105 CP, unul de 2l DISI echipat cu sistemul i-stop si cel mai performant, care echipeaza versiunea MPS, de 2,3l Turbo si 260 CP. Toate motorizarile respecta normele Euro V.

Elementele de siguranta Mazda3 ce au obtinut scorul maxim la testul de siguranta Euro NCAP au fost pastrate si imbunatite pentru Mazda3 facelift. Pachetul standard de siguranta activa include ABS, EBD, asistenta la franare, TCS (sistemul de control al tractiunii) si DSC. La acestea se adauga indicatorul de franare de urgenta (ESS) care avertizeaza conducatorii din spate in cazul in care se franeaza brusc, sistemul RVM, destinat monitorizarii partii din spate a autovehiculului, recent premiat la Salonul Auto de la Frankfurt de anul acesta cu premiul Euro-NCAP pentru tehnologie, farurile bi-xenon adaptive si senzorii de parcare.

Mazda3 facelift lansata oficial in Europa

Siguranta pasiva este oferita de cele sase airbag-uri frontale, laterale si cortina, de tetierele ce protejeaza gatul in caz de impact din spate, de pedalele deformabile si de coloana de directie capabila sa absoarba energia in situatia unei coliziuni.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (162) Poze Mazda3 Facelift - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 2 Noiembrie 2011