Mercedes a confirmat mai multe modele noi, printre care si Clasa A Sedan

  • Mercedes a confirmat mai multe modele noi
  • Primul ar urma sa fie un sedan bazat pe Clasa A
  • Cel de-al doilea va fi un SUV, pozitionat in gama deasupra GLA-ului
Distribuie pe Facebook

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, nemtii de la Mercedes au confirmat ca gama de modele oferite momentan clientilor va primi 3 noi modele pe viitor. Printre acestea se vor numara un A-Klasse Sedan si un nou SUV, care se va pozitiona deasupra lui GLA.

Avand in vedere ca a terminat anul pe primul loc in segmentul masinilor premium, pentru prima data in ultimii 10, putem spune ca producatorul german de automobile a avut un 2016 perfect.

Mercedes A-Class si GLA

Acest rezultat s-a datorat in mare parte noii Clase E, dar si modelelor compacte care s-au bucurat de o popularitate extrem de ridicata. Impulsionati de aceasta pasa buna prin care trec, nemtii au confirmat ca doresc sa extinda si mai mult gama de modele compacte, odata cu noua generatie a Clasei A.

Mercedes A-Class si GLA

Afirmatia a fost facuta in cadrul Salonului Auto de la Detroit, acolo unde Mercedes a prezentat faceliftul noului GLA. Aici, Dieter Zetsche, presedintele Mercedes, a declarat ca "Din 2012 si pana in prezent, am vadut peste doua milioane de masini sportive la nivel global. In Statele Unite, jumatate dintre cei care au cumparat un model compact Mercedes au fost clienti noi. In Europa, varsta medie a unui client de A-Klasse a scazut cu mai bine de 13 ani, daca ne raportam la anul 2011."

Mercedes A-Class si GLA

Pentru acesti clienti tineri, dar nu numai, numarul de modele oferite in segmentul C va ajunge la opt, pana in anul 2020. Primul dintre acestea ar urma sa fie un sedan bazat pe A-Klasse, diferit de coupe-ul cu patru usi CLA, care va rivaliza direct cu Audi-ul S3 Sedan.

Mercedes A-Class si GLA

Acesta va fi urmat de un nou SUV, pozitionat in gama deasupra noului lansat GLA. Chiar daca nu se cunosc prea multe informatii despre aceste, unele voci sustin ca se va numi GLB, si va fi dezvoltat pe aceeasi platforma compacta.

Mercedes A-Class si GLA

Diferenta dintre cele doua va fi ca GLB-ul va putea oferi cinci sau sapte locuri, si se va duela cu Audi Q3 si BMW X1.

Toate acestea vor fi dezvoltate pe o versiune imbunatatita a platformei actuale, botezata MFA2, datorita careia noile modele vor fi mai usoare, mai rigide, vor avea diferite dimensiuni de ampatament si se vor distinge mult mai bine estetic.

Mercedes A-Class si GLA

Viitorul sedan bazat pe A-Klasse, de care vorbeam in randurile precedente, ar urma sa fie prezentat publicului larg sub forma de concept in cadrul Salonului Auto de la Shanghai din luna aprilie a acestui an.

Mercedes A-Class si GLA

Asa cum era de asteptat, SUV-ul compact va fi dezvaluit ceva mai tarziu, probabil spre sfarsitul acestui an.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mercedes A-Class si GLA
mai multe