Mercedes anunta noul SL400 cu motor V6 biturbo sub capota

Mercedes anunta noul SL400 cu motor V6 biturbo sub capota
  • Mercedes dezvaluie primele detalii ale noului SL400
  • Modelul ascunde sub capota un V6 biturbo de 333 CP
  • Preturile pornesc, in Germania, de la 97.282 euro
Distribuie pe Facebook

Incepand de anul acesta, roadster-ul Mercedes SL va fi disponibil la vanzare intr-o noua savoare, botezata SL400 si condimentata cu un motor V6 biturbo de 333 CP.

Lansat pe piata in urma cu mai bine de un deceniu, modelul Mercedes SL350 a ajuns in cele din urma la sfarsitul carierei sale, roadster-ul cu motor V6 aspirat al constructorului din Stuttgart urmand a fi inlocuit anul acesta cu o noua versiune.

Disponibila la vanzare in schimbul unei sume minime de 97.282 euro, varianta Mercedes SL400 este livrata tot in compania unei unitati cu sase cilindri in V, motorul cu pricina fiind inzestrat, de asemenea, si cu o capacitate de trei litri, respetiv o pereche de turbine ce lucreaza la o presiune 1.8 bar.

Astfel, spre deosebire de predecesorul sau, noul roadster se bucura de prezenta sub capota a unui total de 333 CP si 480 Nm, surplusul de 27 de cai putere si 110 Newton-Metri contribuind din plin la realizarea acceleratiei de la 0 la 100 km/h in numai 5.2 secunde.

Tot pe lista cu specificatii tehnice mai regasim si o viteza maxima limitata la 250 de kilometri pe ora, in timp ce consumul mediu de carburant se situeaza in jurul valorii de 7.3 litri la 100 de kilometri. In plus, emisiile de dioxid de carbon nu depasesc pragul celor 172 de grame per kilometri

Asa cum era de asteptat, motorizarea cu pricina se poate lauda cu indeplinirea normelor de poluare Euro 6 si este oferita, la pachet, impreuna cu o cutie automata cu sapte trepte de viteza.

Informatiile oficiale cu privire la noul Mercedes SL400 se opresc pentru moment aici, drept pentru care tinem sa reamintim de constructia ultra-usoara a roadster-ului german, realizata intr-o mare masura din aluminiu, sau de acoperisul retractabil capabil sa se faca nevazut, la simpla atingere unui buton, in numai cateva zeci de secunde.

Mercedes SL400

Distribuie pe Facebook
mai multe