Mercedes ar putea lansa un X-Class, model bazat pe Renault Clio

Mercedes ar putea lansa un X-Class, model bazat pe Renault Clio
Alianta dintre germanii de la Daimler si consortiul franco-japonez Renault-Nissan este pe cale sa dea nastere unor noi monstri. Monstri ai lumii auto, pe care cei de la Mercedes vor fi nevoiti sa ii integreze in deja cuprinzatoarea lor gama de automobile.
Distribuie pe Facebook

Mai exact, lucrurile stau in felul urmator: In cazul in care informatiile publicatiei Autobild se vor adeveri, germanii de la Mercedes vor lansa pe piata in cursul anului 2018 un model complet nou, ce va purta numele de X-Class si care va fi pozitionat in gama constructorului din Stuttgart intre Smart si A-Class.

O miscare inteligenta am putea spune, mai ales ca germanii de la Mercedes se lupta din greu sa tina pasul cu rivalii de la Audi si BMW in topul celor mai mari vanzari din segmentul premium. Cu toate aceasta, toate aceste lansari de modele accesibile ar putea dauna grav imaginii de marca de lux a constructorului din Stuttgart. Mai ales daca tinem cont de faptul ca, conform publicatiei Autobild, noul Mercedes X-Class va avea la baza platforma urmatoarei generatii a modelului... Renault Clio.

De asemenea, se pare ca viitorul automobil al constructorului din Stuttgart va fi disponibil atat intr-o versiune hatchback, cat si intr-o varianta sedan, respectiv crossover, in timp ce propulsia va fi asigurata de o larga gama de motorizari, formata din motoare supraalimentate pe benzina si motorina, atat in trei, cat si in patru cilindri.

Asa cum precizam si la inceputul acestei stiri, in cazul in care aceste informatii se vor adeveri, noul Mercedes X-Class va sosi pe piata auto in cursul anului 2018, la un pret de pornire de aproximativ 20.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe