Mercedes-Benz Actros castiga doua premii pentru design

Mercedes-Benz Actros castiga doua premii pentru design
Premiul "German Design Award 2013", in categoria "Transport si spatiu public" Distinctia "Focus in Gold 2012" din partea Centrului de Design din Stuttgart, in categoria "Vehicule"
Distribuie pe Facebook

Noul Mercedes-Benz Actros a castigat doua premii prestigioase in design: "German Design Award 2013", in categoria "Transport si spatiu public", si "Focus in Gold 2012", din partea Centrului de Design din Stuttgart. Cel mai important vehicul din seria de camioane Mercedes-Benz a impresionat juriul atat cu ergonomia si calitatea superioara a interiorului, cat si cu designul exterior al diferitelor variante. Dupa distinctia "red dot", oferita de Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, noul Actros a primit acum inca doua premii importante pentru designul sau.

Kai Sieber, Design Director pentru vehiculele comerciale Mercedes-Benz, afirma: "Suntem foarte mandri de modul in care forma se imbina perfect cu functiile noului Actros. De aceea, suntem extrem de incantati de recunoasterea deosebita primita sub forma acestor apreciate premii internationale de design".

Distinctia "German Design Award 2013" a fost conferita de un juriu format din 30 de membri ai Consiliului de Design. In acest an, juriul a evaluat 1500 de inscrieri in zece categorii si a declarat noul Actros castigator al categoriei "Transport si spatiu public". Criteriile de evaluare au fost calitatea designului, nivelul de inovatie, valoarea brandului, functionalitatea, ergonomia si compatibilitatea cu mediul. Ceremonia oficiala de premiere a "German Design Award 2013" va avea loc in cadrul targului "Ambiente" din Frankfurt, in februarie 2013.

La sfarsitul saptamanii trecute, noul Actros a fost onorat de catre Centrul de Design din Stuttgart cu premiul "Focus in Gold 2012", in categoria "Vehicule". O mare varietate de produse, in 17 categorii de concurs, au candidat pentru Premiul International de Design Baden-Wurttemberg. La ceremonia de premiere din Ludwigsburg, de pe 12 octombrie, premiul "Focus in Gold 2012" a fost oferit designerilor vehiculelor comerciale Mercedes-Benz, Kai Sieber si Janssen Bertrand. De asemenea, un model la scara de 1:4 al noului Mercedes-Benz Actros va fi expus in Ludwigsburg, timp de cateva saptamani.

Centrul de Design din Stuttgart organizeaza anual aceasta competitie de design, inca din 1962. Sponsorizata de landul Baden-Wurttemberg, institutia este cea mai veche de acest gen si singurul centru de design din Germania condus de un land.

Noul Mercedes-Benz Actros
Noua serie Actros a iesit de pe linia de asamblare din Worth, Germania, incepand cu toamna anului 2011, si este ideala pentru transportul pe distante lungi. Ca raspuns la cerintele tot mai ridicate privind confortul, accesibilitatea, dinamica manevrabilitatii si diversitatea portofoliului, noul Actros a fost dezvoltat de la zero. Diversitatea variantelor, cu diferite optiuni de echipare si modele, transforma Actros in vehiculul perfect configurat pentru aproape orice tip de operatiuni de transport pe distante mari.
Foto:
1: Christiane Nicolaus, Head of the Design Center Stuttgart; Kai Sieber, Director of Design Mercedes-Benz Vans & Trucks; Bertrand Janssen, Mercedes-Benz Design Vans, Trucks & Special Vehicles si Peter Hofelich, MdL, Ministru al finantelor si al economiei
2: Bertrand Janssen, Mercedes-Benz Design Vans, Trucks & Special Vehicles si Kai Sieber, Head of Design Mercedes-Benz Vans & Trucks
Mai multe informatii despre Mercedes-Benz sunt disponibile online la: www.media.mercedes-benz.ro si www.mercedes-benz.ro.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Octombrie 2012