Mercedes-Benz anunta lansarea noii generatii de Sprinter

Mercedes-Benz anunta lansarea noii generatii de Sprinter
Sprinter 2013 este primul autovehicul comercial din lume care respecta standardul de emisii Euro 6. Mai mult, este masina dotata cu cele mai economice motoare din clasa sa si este masina utilitara cu cele mai inovative sisteme de siguranta la nivel mondial. Pe scurt, asa se prezinta noul Sprinter.
Distribuie pe Facebook

Sprinter este sinonim cu autovehicule comerciale cu o masă maximă adimisă de 3.5 tone. Masina ce poarta numele de Sprinter a fost întotdeauna lider în clasa sa în ceea ce priveşte inovaţia, iar acum demonstrează încă o dată acest lucru cu noua generatie. Masina vine cu cinci noi sisteme de siguranţă, motorizare care respectă viitorul standard de emisii Euro VI şi un design îndrăzneţ. Noul Sprinter dovedeste ca devine încă o dată un punct de reper în clasa sa. Iar un lucru este clar: cu un consum extrem de redus, până la 6,3 l/100 km, Sprinter se poziţionează pe primul loc în clasa sa şi în ceea ce priveşte consumul redus de carburant.

Mercedes Sprinter 2013

Printre inovatiile in materie de siguranta cu care se mandreste noul Sprinter amintim Crosswind Assist (cu rol de asistenţă în prevenirea pierderii direcţiei în caz de vânt lateral puternic), precum şi Collision Prevention Assist (ce oferă atenţionare vizulă şi acustică şi pregăteşte sistemul de frânare pentru performanţă maximă în cazul unei potenţiale coliziuni). Blind Spot Assist (pentru monitorizarea unghiurilor moarte, avertizând existenţa unui obstacol) este iar o premiera in aceasta clasa de masini. De asemenea, alte noi sisteme de siguranţă: Highbeam Assist (sistem opţional de fază lungă pentru faruri cu halogen şi bi-xenon) şi Lane Keeping Assist (sistem opţional de asistenţă la păstrarea benzii de circulaţie) sunt disponibile pe noua gama de Mercedes Sprinter.

Performanţa oferită de gama de motorizare diesel rămâne neschimbată: aceasta cuprinde propulsoare de patru şi şase cilindri, cu puteri cuprinse între 70 kW (95 CP) şi 140 kW (190 CP). Ca o alternativă a motoarelor pe bază de motorină, Mercedes-Benz Sprinter dispune, de asemenea, de un motor supraalimentat de 1.8 litri cu sistem de injecţie directă, care dezvoltă 115 kW (156 CP). Acelaşi motor e disponibil şi în versiune cu propulsie pe bază de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau la una automată cu 7 rapoarte.

Mercedes Sprinter 2013

Din combinaţia de motoare diesel extrem de economice cu trenul de rulare optimizat, echipamentele auxiliare şi pachetul BlueEFFICIENCY, rezultă un consum mixt de combustibil de cel puţin 6,3 l/100 km - o nouă cifră record senzaţională pentru vehiculul din clasa Sprinter.

Mercedes Sprinter 2013

Pentru noul Sprinter s-a pus accent deosebit pe testarea sa intensivă. S-au efectuat teste de anduranţă ce au acoperit mai mult de opt milioane de kilometri, la care s-au adăugat studii intensive ale clienţilor care au implicat aplicaţii practice, prin care s-a pus la încercare înalta calitate a noului Sprinter.

Noul Mercedes-Benz Sprinter este disponibil pentru comandă cu livrare începând din luna septembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe