Mercedes-Benz construieste un competitor pentru Audi TT

Mercedes-Benz construieste un competitor pentru Audi TT
  • Noul model ar putea fi lansat in 2018
  • Masina va avea tractiune fata
  • Platforma este aceeasi cu cea de la CLA si GLA
Distribuie pe Facebook

Se pare ca cei de la Mercedes-Benz nu mai au de gand sa ramana in umbra celor de la BMW. Motiv pentru care au inceput sa intre puternic in orice segment: au anuntat primul pick-up premium din lume, au venit cu GLE Coupe si se pare ca acum vor sa faca si un sport-coupe de dimensiuni mici.

Noul trend in industria auto, atat pentru a creste numarul productiei, cat si pentru a scadea costurile, este producerea mai multor modele pe aceeasi platforma. De exemplu, la Mercedes-Benz, modele precum hatchback-ul A Class, sedanul CLA si crossoverul GLA sunt toate construite pe aceeasi platforma. Dar de ce sa nu fie si mai multe modele de automobile care impart aceleasi "dedesubturi"?

Se pare ca nemtii de la Benz lucreaza de zor la productia unui model sport coupe cu 2 usi si 4 locuri menit sa rivalizeze cu micul Audi TT. O masina pe care cei de la BMW nu o au si inca nu au de gand sa o produca, de ajuns fiind modelele ce poarta semnatura Motorsport. Noul model cu o caroserie de tip liftback al celor de la Mercedes va avea designul sportivei AMG GT, tractiune fata si o versiune 4x4 si chiar una AMG. Viitorul rival pentru Audi TT si, de ce nu, chiar si pentru BMW Seria 2, se va vinde incepand cu anul 2019 si cel mai probabil un an mai tarziu va fi produs si intr-o caroserie decapotabila.

Mercedes rival pentru Audi TT

Platforma compacta pe care va fi produs acest automobil, ce va purta un nume asemanator cu CLC sau SLC, fiind atat compact, cat si sportiv, va putea fi usor adaptata si la propulsoare hibride si chiar 100% electrice. Insa astfel de motoare nu intereseaza pe nimeni, nu? Ci noi ne dorim sa vedem noul compact-coupe cu motorul modificat de divizia AMG, intr-o specificatie de 2 litri supra-alimentat cu 400 cp, conform celor de la Autocar.

Desi momentan totul este la nivel de zvon neconfirmat oficial de conducerea Mercedes-Benz, nu vedem de ce nu am crede ca un rival pentru Audi TT este pe drum. Mai ales daca ne uitam in urma si vede ca Mercedes a mai facut versiuni de C Class, E Class si chiar S Class in versiune coupe. Asadar, de ce sa nu faca si o masina mai mica, la fel de sportiva, dar mai compacta si mai economica? Fara indoiala, aceasta va fi un succes absolut. Ca parca lumea s-a cam saturat sa fie doar TT-ul in peisaj...

Distribuie pe Facebook
mai multe