Mercedes-Benz GLE AMG 63 S Coupe are 577 cp si este cea mai puternica versiune

Mercedes-Benz GLE AMG 63 S Coupe are 577 cp si este cea mai puternica versiune
  • Motorul V8 de 5.5 litri produce pana la 577 cp
  • Acceleratia pana la 100 km/h se face mai greu decat la BMW X6M
  • Varianta de varg vine cu jante pe 22 de inch
Distribuie pe Facebook

Salonul Auto de la Detroit a mai adus o noutate: varianta care are semnatura AMG a noului SAC de la Mercedes-Benz, respectiv modelul GLE proaspat lansat special pentru a rivaliza cu BMW X6. In versiunea AMG normala, automobilul are 549 cp, dar in versiunea sport se bucura de 577 cp.

Nemtii de la Mercedes au dezvaluit dincolo de ocean, la Detroit, modelul GLE AMG 63 COUPE si S COUPE. Doua SAC-uri puternice care isi propun sa rivalizeze cu BMW X6 ce poarta semnatura Motorsport. In varianta "normala" numita 63 AMG, masina se bucura de un motor de 5.5 litri V8 dotat cu doua turbo-compresoare care produc in total 549 cp, dar in cazul celei mai agresive versiuni, numita 63 AMG S Coupe, acelasi motor are ceva mai multa putere, adica 577 cp.

In ambele cazuri, indiferent de putere, la motorul urias si foarte puternic este cuplata o transmisie automata cu 7 rapoarte care are 5 moduri de functionare: Slippery, Individual, Comfort, Sport si Sport Plus. In plus, sistemul 4Matic este unul cu tractiune integrala permanenta modificat de divizia AMG pentru rezistenta si un plus de aderenta, mai ales ca raportul de aderenta fata-spate este de 40:60.

Mercedes GLE 63 AMG S COUPE

Conform datelor oficiale germane, uriasul SUV Coupe accelereaza pana la 100 km/h in 4.2 secunde pentru versiunea S Coupe, cu 0.2 secunde mai incet decat versiunea BMW X6M, iar viteza maxima este limitata la 250 km/h. Niste cifre deloc neglijabile, mai ales pentru un vehicul ce depaseste cu mult pragul celor 2000 de kilograme, dar nu destul pentru a depasi competitorul direct bavarez.

Noul SUV Mercedes-Benz se bucura si de un pachet special de imbunatatiri tehnologice: sasiu cu optiunea AMG RIDE CONTROL cu suspensie activa si stabilizare automata, un sistem ACTIVE CURVE SYSTEM pentru abordarea virajelor si un sistem Sports Direct-Steer, special pentru imbunatatirea directiei in functie de suprafata pe care se circula.

Mercedes GLE 63 AMG S COUPE

Modelul de baza 63 AMG are jante pe 21 de inch incaltate cu pneuri 285/45 pe fata si 325/40 pe spate, in timp ce varianta S Coupe, cea mai puternica, are jante de 22 de inch cu pneuri ceva mai mici ca si inaltime, adica 285/40 pe fata si 325/35 pe spate. Sub jantele speciale AMG se ascund ditamai etrierele vopsite in rosu, care strang la nevoie niste discuri ventilate si aerisite gigantice.

Fata de un GLE de serie, cele doua versiuni semnate de AMG au elemente aerodinamice distincte. Arcadele rotilor sunt foarte pronuntate, iar ambele spoilere, fata si spate, sunt redesenate pentru un plus de aerodinamicitate in stilul sportiv al performantei. In partea din spate, evacuarea este dubla si are patru iesiri, la fel ca si celelalte modele Mercedes-Benz AMG. La exterior, clientii pot alege dintr-o lista de ornamente si elemente care imbunatatesc aspectul agresiv, precum eleroane, praguri laterale sau diverse combinatii de culori, iar in habitaclu clientii au parte de scaune sport, volan de tip racing cu partea inferioara plata si ceasuri speciale pentru acest model.

Mercedes GLE 63 AMG S COUPE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Mercedes GLE 63 AMG S COUPE
mai multe