Mercedes celebreaza 35 de ani de G-Class cu o editie speciala

Mercedes celebreaza 35 de ani de G-Class cu o editie speciala
  • Mercedes anunta noul G-Class Edition 35
  • Automobilul este oferit in doua versiuni de motorizare
  • Preturile pornesc de la 84.900 euro
Distribuie pe Facebook

Trei decenii si jumatate. Atat a trecut de la aparitia iconicului off-roader G-Class, eveniment sarbatorit de oficialii Mercedes prin lansarea unei editii speciale.

Disponibil deja la vanzare pe piata auto din Germania, noul Mercedes G-Class Edition 35 vine la pachet impreuna cu doua motorizari, viitorii cumparatori avand de ales intre un motor diesel si unul pe benzina.

Pornind de la 84.900 euro, versiunea G350 BlueTec ofera un V6 de trei litri cu 210 CP si 540 Nm in dreptul valorilor maxime. Meniul tehnic este completat de o transmisie automata cu sapte rapoarte si un sistem de tractiune integrala, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se in aproximativ 9.1 secunde. Viteza maxima este de 175 km/h, in timp ce consumul mediu de carburant se invarte in jurul pragului de 11.2 litri la 100 kilometri.

Mercedes G-Class Edition 35

Pentru cei care cauta un plus de performanta, varianta G500 reprezinta alegerea ideala, propulsorul V8 de 5.5 litri ascuns sub capota punand la dispozitia tuturor celor patru roti, tot prin intermediul unei cutii 7G-TRONIC, un total de 388 cai putere si 530 Newton-Metri. Drept urmare, ecuatia 0 - 100 km/h isi gaseste rezolvarea in cazul de fata dupa numai 6.1 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 210 km/h. In schimb, consumul mediu de carburant este de 14.9 litri la 100 de kilometri, pe cand pretul de pornire urca pana la 94.800 euro.

Pe plan estetic, noul Mercedes G-Class Edition 35 propune o gama formata din trei culori exterioare, marea batalie dandu-se intre nuanta speciala Designo Mystic White si metalizatele Bright Palladium Silver, respectiv Obsidian Black. Indiferent insa de alegerea facuta, clientii modelului aniversar se vor "trezi" si cu spoilerele fata / spate, aripile laterale si plafonul vopsite in negru, aceeasi finisare fiind folosita si pentru oglinzile retrovizoare, respectiv jantele pe 18 inch.

In ceea ce priveste departamentul interior, lista cu atractii principale include tapiterie intr-una (negru) sau doua culori (negru si alb), insertii de piele pentru panoul de bord, volan AMG Performance cu o parte inferioara plata, accente de piano black si, nu in ultimul rand, scaune multicontur cu control al climatizarii.

Mercedes G-Class Edition 35

Mercedes G-Class Edition 35

Mercedes G-Class Edition 35

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mercedes G-Class Edition 35
mai multe