Mercedes CLS Shooting Brake pentru politia finlandeza

Mercedes CLS Shooting Brake pentru politia finlandeza
  • Politia finlandeza a primit un Mercedes CLS Shooting Brake
  • Automobilul sub capota ascunde un V6 turbodiesel de 265 CP
  • Modelul accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Oglinda, oglinjoara, sa fie aceasta cea mai stilata masina de politie d̶i̶n̶ ̶t̶a̶r̶a̶ de pe intreg mapamondul?

Dezvaluit in premiera mondiala in toamna anului trecut, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, modelul Mercedes CLS Shooting Brake impresioneaza in special prin designul sau dramatic, ce preia numeroase elemente stilistice caracteristice unui concept car.

Mercedes CLS Shooting Brake de politieMercedes CLS Shooting Brake de politie

Intreg automobilul reprezinta o atractie in sine, insa nu pot fi trecute cu vederea urmatoarele detalii: capota alungita a motorului, extensiile pentru aripi (in special pentru cele fata), geamurile laterale fara de rame, unghiul la care a fost pozitionata luneta spate si, nu in ultimul rand, podeaua porbagajului accesorizata cu insertii de lemn disponibil in mod optional.

In ceea ce priveste interiorul, modelul Mercedes CLS Shooting Brake ofera o doza nemarginita de lux si rafinament, majoritatea componentelor regasite aici fiind fie imbracate in piele, fie realizate din lemn masiv, fie accesorizate cu crom ori aluminiu - sau toate in acelasi timp!

Mercedes CLS Shooting Brake de politieMercedes CLS Shooting Brake de politie

Dar automobilul companiei germane din Stuttgart nu reprezinta numai arta miscare. Mai nou, modelul Mercedes CLS Shooting Brake a devenit sinonim si cu legea, politia finlandeza primind recent din partea revistei Tekniikan Maailma un exemplar 350 CDI 4Matic - revista care implineste 60 de ani de existenta, pus in miscare de un V6 turbodiesel de trei litri, ce dezvolta 265 cai putere si 620 Newton-Metri.

Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si o transmisie automata cu sapte rapoarte, respectiv un sistem de tractiune integrala, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 6.7 secunde. De asemenea, Mercedes-ul CLS350 CDI 4Matic Shooting Brake se mai poate lauda si cu o viteza maxima limitata la 250 de kilometri pe ora, in timp ce consumul mediu anuntat de producator se invarte intre 6.6 si 6.7 litri la 100 kilometri.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Mercedes CLS Shooting Brake de politie
mai multe