Mercedes confirma lansarea unui CLA Shooting Brake

Mercedes confirma lansarea unui CLA Shooting Brake
  • Mercedes confirma lansarea unui CLA Shooting Brake
  • Automobilul german va sosi pe piata in cursul anului viitor
  • Gama de motorizari va fi aceeasi ca la modelul in patru usi
Distribuie pe Facebook

Surprins pana acum in numeroase ipostaze, in nenumarate filme si fotografii spion, noul Mercedes CLA Shooting Brake se pregateste in cele din urma de mult anticipatul sau debut.

Este oficial. Asemeni modelului CLS, si compactul Mercedes CLA va fi disponibil la vanzare in doua versiuni de caroserie. Informatia vine chiar de la oficialii producatorului german de automobile, care au anuntat recent ca varianta Shooting Brake a celui de-al doilea coupe cu patru usi din Stuttgart va fi lansata pe piata incepand cu anul viitor.

Construit pe aceeasi platforma cu precum varianta sa in patru usi, noul Mercedes CLA Shooting Brake promite sa imbine eleganta si practicabilitatea intr-un pachet atractiv, oferit alaturi de o gama de motorizari extrem de eficienta. De asemenea, nu vor lipsi din meniu nici modelele de inalta performanta, semnate AMG.

Mercedes CLA Shooting Brake - Ipoteza de design

Inainte insa de a atinge acest punct sensibil, precizam ca viitorii clienti vor avea la dispozitie, pentru inceput, un motor turbo de 1.6 litri si 122 cai putere (CLA180), aceeasi unitate supraalimentata in patru cilindri, cu capacitate de 1.595 centimetri cubi, venind la pachet si impreuna cu 156 cai putere (CLA200).

Urmatorul pe lista, propulsorul turbo de doi litri de pe CLA250 se lauda cu un total de 211 CP si 350 Nm, in timp ce optiunile diesel se limiteaza la un 1.8 de 136 CP (CLA200 CDI), respectiv un 2.2 de 170 CP (CLA220 CDI). Intr-un final, cumparatorii vor putea opta si pentru un CLA45 AMG, cu motorizare turbo de doi litri si 360 CP sub capota.

In functie de alegerea facuta, versiunea Shooting Brake a celui de-al doilea coupe cu patru usi din Stuttgart va fi livrata fie in compania unei cutii manuale cu sase trepte de viteza, fie alaturi de transmisie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj. De asemenea, unele variante vor dispune de tractiune fata, in timp ce altele se vor bucura de avantajele unui sistem de tractiune integrala.

Mercedes CLA Shooting Brake - Ipoteza de design

Distribuie pe Facebook
mai multe