Mercedes confirma un rival pentru BMW X6

Mercedes confirma un rival pentru BMW X6
  • Mercedes confirma un rival pentru modelul BMW X6
  • Automobilul va avea la baza platforma SUV-ului ML-Class
  • Gama de motorizari va cuprinde unitati diesel si pe benzina
Distribuie pe Facebook

Mai multe surse din cadrul companiei Mercedes au confirmat pentru publicatia americana Car & Driver faptul ca fabricantul german de automobile lucreaza la un rival pentru modelul BMW X6.

Introdus pe piata in cursul anului 2008, modelul BMW X6 s-a dovedit a fi un real succes, Sports Activity Coupe-ul companiei bavareze de automobile inregistrand, in toata aceasta perioada de timp, vanzari de peste 150 de mii de exemplare. Surprinsi de reusita acestui proiect, germanii de la Mercedes vor si ei un model similar, care sa fure din clientii SAC-ului din Munchen.

Si acesta nu este doar un simplu zvon. Un rival Mercedes pentru modelul BMW X6 chiar se afla in stadiu de dezvoltare, aceasta informatie fiind confirmata de mai multi inalti din cadrul constructorului din Stuttgart. Conform acelorasi surse, automobilul in cauza va fi construit pe aceeasi platforma precum SUV-ul M-Class, cele doua modele urmand a-si imparti si gama de motorizari.

Astfel, rivalul Mercedes pentru modelul BMW X6 va fi disponibil la vanzare in compania a numeroase motoare diesel si pe benzina, atat cu sase, cat si cu opt cilindri in V. De asemenea, viitorii cumparatori vor avea la dispozitie chiar si o versiune de inalta performanta semnata AMG, ce va urma sa concureze cu varianta de top BMW X6 M.

Informatiile se opresc pentru moment aici, insa nu ar fi de mirare ca rivalul Mercedes pentru modelul BMW X6 sa-si faca aparitia pe piata chiar in cursul anului viitor sau, cel mai tarziu, in anul 2016. Nu de alta, dar un prototip al acestui automobil a fost deja surprins in teste, iar dezvoltarea ar trebui sa avanseze rapid, inginerii companiei germane din Stuttgart avand deja un punct de plecare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 8 Octombrie 2013