Mercedes dezvaluie noul SLS AMG Roadster. Sau pe-aproape

Mercedes dezvaluie noul SLS AMG Roadster. Sau pe-aproape
Cea mai noua creatie a companiei din Affalterbach renunta la secretele de ordin tehnic, insa pastreaza in continuare o parte din camuflajul aplicat caroseriei.
Distribuie pe Facebook

Fotografiile spion in care viitorul SLS AMG Roadster joaca rolul principal nu reprezinta intocmai o mare noutate, insa de aceasta data imaginile de acest tip ne-au fost livrate chiar de constructorul din Stuttgart. In plus, germanii de la Mercedes au trimis si o lista plina cu detalii picante, atribuita versiunii fara-de-acoperis a deja-celebrului Gullwing.

In cazul in care motorizarea mai reprezenta un mister pentru cineva, astazi aflam in mod oficial ca modelul SLS AMG Roadster nu primeste unitatea V8 biturbo de 5.5 litri, ci va beneficia in continuare de serviciile V8-ului de 6.3 litri. La fel ca si in cazul versiunii cu acoperis fix, vorbim de nu mai putin de 571 cai putere, acompaniati de 650 Nm - transmisi integral rotilor spate prin intermediul unei cutii cu padele si sapte trepte. Performantele raman momentan un mister, insa cel mai probabil vom avea de-a face cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h realizata undeva in jurul a patru secunde si o viteza maxima ce va depasi bariera celor 300 km/h - chiar si atunci cand modelul este decapotat.

In alta ordine de idei, viitorul Mercedes SLS AMG Roadster va renunta la faimoasele gullwing doors, insa se va lauda cu prezenta unui acoperis retractabil, realizat din materiale textile. In plus, vestea buna este ca procesul de ranforsare a caroseriei nu a adaugat in plus decat doua kilograme, supercarul din Affalterbach urmand a fi astfel la fel de agil precum versiunea coupe.

Noul Mercedes SLS AMG Roadster va fi dezvaluit in premiera mondiala in toamna acestui an, in cadrul Frankfurt Motor Show. Vanzarile vor demara la scurt timp dupa debut.

Mercedes dezvaluie noul SLS AMG Roadster. Sau pe-aproape

Mercedes dezvaluie noul SLS AMG Roadster. Sau pe-aproape

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Mercedes SLS AMG Roadster
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Mai 2011