Mercedes porneste pe urmele lui Porsche 911

Mercedes porneste pe urmele lui Porsche 911
Conform celor mai noi zvonuri, constructorul din Stuttgart dezvolta in mare secret un model pozitionat sub supercarul SLS AMG, ce urmeaza a ataca teritoriul detinut in prezent de Porsche 911.
Distribuie pe Facebook

Viitorul model din Stuttgart poarta momentan numele de cod SLC, denumire folosita ultima oara in cazul versiunii cu plafon fix a celei de-a patra generatii a lui SL. Spre deosebire insa de acea masina, noul SLC - ce urmeaza a fi lansat in cursul anului 2014, va beneficia de un design propriu, atat la interior, cat si la exterior. De asemenea, viitorii clienti vor fi tentati si cu o versiune cabrio, echipata cu soft-top, ce isi va face aparitia doi ani mai tarziu, in 2016. Pentru o reducere a costurilor de productie si dezvoltare, noul Mercedes SLC va imparti o serie de elemente mecanice si electrice cu viitoarea generatie a roadster-ului SL, a saptea la numar.

La fel ca si in cazul supercarului SLS, AMG isi va asuma intreaga responsabilitate pentru partea tehnica a noului model. Unul dintre principalii rivali vizati de constructorul german se anunta a fi legendarul Porsche 911, versiunea Carrera S urmand a fi folosita drept etalon in materie de dinamica. De asemenea, cei de la Mercedes nu exclud nici o lupta cu britanicul Aston Martin V8 Vantage, viitorul SLC urmand astfel a impleti performantele extraordinare cu impresionante atingeri de lux. Totul pentru un pret ce va depasi pragul celor 100.000 euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Mai 2011