Mercedes prezinta in detaliu noua generatie S-Class

Mercedes prezinta in detaliu noua generatie S-Class
Ia o scurta pauza de la ceea ce faci si pregateste-te sa ramai mut de uimire. Noua generatie Mercedes S-Class este pe cale sa-ti ofere experienta vietii tale.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluita in premiera mondiala in cursul serii de miercuri, in cadrul unui eveniment special organizat in orasul Hamburg, noua generatie Mercedes S-Class se remarca printr-o evolutie semnificativa la nivelul designului exterior, printre principalele caracteristici vizuale ale limuzinei germane numarandu-se blocurile optice complet restilizate si inzestrate cu tehnologia LED, grila frontala de dimensiuni generoase, dar si linia plafonului trasata in stilul unui automobil coupe.

Mercedes S-Class - Galerie Foto

De asemenea si asa cum era de asteptat de altfel, designerii constructorului auto din Stuttart au acordat o atentie uriasa si aspectului aerodinamic, noul Mercedes S-Class fiind astfel cel mai eficient S-Class din intreaga istorie - cel putin din acest punct de vedere. Mai mult de-atat, cu un coeficient de 0.24 Cd, ultima generatie a legendarei limuzine germane se poate lauda ca este mai aerodinamica chiar si decat o Toyota Prius!

Mercedes S-Class - Galerie Foto

Odata ajunsi la interior insa, viitorii pasageri vor da complet uitarii aceste mici si "nesemnificative" detalii, cele doua monitoare digitale cu o diagonala de pana la 12.3 inci, folosite atat pentru afisarea instrumentelor de bord, cat si pentru afisarea informatiilor puse la dispozitie de sistemul Command urmand a deveni instant atractia principala.

Mercedes S-Class - Galerie Foto

Iar acesta-i doar inceputul. In functie de dotarile pentru care se opteaza, noul Mercedes S-Class promite sa ofere o doza infinita de lux si confort, lista cu ingrediente magice urmand a include detalii precum scaune fata / spate reglabile in mod electric, cu functie de memorie, incalzire, racire si chiar masaj - functie de masaj care aduce cu sine si o noua optiune, si anume masajul cu pietre incinse, tehnologia "Air Balance Package", ce permite atat filtrarea si ionizarea aerului prezent la nivelul cockpitului, cat si inmiresmarea acestuia prin intermediul unui dispenser, dar si un sistem audio de inalta fidelitate marca Burmester.

Mercedes S-Class - Galerie Foto

De asemenea, nu vor lipsi din meniul inteior nici sistemul multimedia disponibil pentru fiecare pasager in parte, dar nici cotierele incalzite (atat cele centrale, cat si cele regasite pe fetele usilor) sau posibilitatea de a se opta pentru scaune spate individuale, cu spatar pentru picioare si capabilitatea de a se inclina pentru un maximum de confort.

Mercedes S-Class - Galerie Foto

In ceea ce priveste aspectul tehnologic, noul Mercedes S-Class aduce cu sine, grupate sub denumirea de "Intelligent Drive", urmatoarele generatii ale sistemelor Active Parking Assist, Active Lane Keeping Assist, Night View Assist Plus, Distronic Plus cu functie Steering Assist, Brake Assist Plus cu functie Cross-Traffic Assist, respectiv Pre-Safe Brake cu functie de recunoastere a pietonilor. Mai mult de-atat, limuzina germana se poate lauda si cu un set de camere ce monitoreaza suprafata drumului si adjusteaza apoi in mod automat suspensia.

Mercedes S-Class - Galerie Foto

Referitor la gama de motorizari, urmatoarea generatie a modelului Mercedes S-Class va fi disponibila la lansare in patru versiuni diferite, dintre care una pe benzina, una pe motorina si doua hibrid.

Altfel spus, viitorii clienti vor avea pentru inceput un S350 BlueTEC pus in miscare de un V6 turbodiesel de trei litri si 258 cai putere, ce ofera atat o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 6.8 secunde, cat si o viteza maxima limitata la 250 kilometri pe ora. Urmatorul pe lista, modelul S500 vine la pachet impreuna cu un V8 twin-turbo de 4.7 litri si 455 cai putere, cifre arhisuficiente pentru o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 4.8 secunde, respectiv o viteza maxima limitata la 250 kilometri pe ora.

Mercedes S-Class - Galerie Foto

Pentru cei cu tendinte eco, noul Mercedes S-Class poate fi comandat fie intr-o versiune S300 BlueTEC Hybrid, ce combina un propulsor turbodiesel de 2.2 litri si 204 cai putere cu un motor electric de aproximativ 20 cai putere, fie intr-o varianta S400 Hybrid, ce combina un propulsor V6 pe benzina de 3.5 litri si 306 cai putere cu un motor electric de aproximativ 27 cai putere. Ulterior, limuzina germana va fi lansata si sub forma unui model V12.

Mercedes S-Class - Galerie Foto

Asadar, acestea fiind spuse, cea mai noua generatie a modelului Mercedes S-Class se bucura de mai toate caracteristicile necesare pentru a putea fi considerata cel mai bun automobil din intreaga lume. Totul vine insa cu un pret: de la 79.789 euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (65) Poze Mercedes S-Class - Galerie Foto
mai multe