Mercedes ramane numarul 1: producatorul din Stuttgart bifeaza o noua victorie in fata rivalilor de la BMW si Audi

Mercedes ramane numarul 1: producatorul din Stuttgart bifeaza o noua victorie in fata rivalilor de la BMW si Audi
  • Mercedes ramane cel mai mare productor auto de lux din lume
  • Compania din Stuttgart a livrat 2.339.562 de masini in 2019
  • SUV-urile si modelele de clasa compacta au fost la mare cautare
Distribuie pe Facebook

Pentru al patrulea an la rand, compania germana reuseste sa urce pe prima pozitie in topul celor mai mari constructori auto de lux din lume.

Mercedes continua sa domine segmentul premium, producatorul din Stuttgart reusind sa invinga si in 2019 BMW si Audi in lupta pentru cea mai mare companie auto de lux din lume.

In anul ce tocmai s-a incheiat, constructorul german a livrat 2.339.562 de masini - un plus de 1.3% fata de 2018, potrivit mai multor informatii date astazi publicitatii.

Oficialii Mercedes mai afirma ca 2019 a fost al noualea an consecutiv de vanzari record pentru companie si, totodata, al patrulea an la rand cand producatorul din Stuttgart reuseste...

... ei bine, sa urce pe prima pozitie in topul celor mai mari constructori auto de lux din lume, dupa ce germanii devanseaza duo-ul traditional format din BMW si Audi.

Tot din informatiile date astazi publicitatii mai aflam si ca una din trei masini livrate de Mercedes pe parcursul lui 2019 a fost un SUV, vanzarile acestora totalizand 783.700 de unitati.

La mare cautare au fost si modelele compacte, producatorul din Stuttgart comercializand anul trecut peste 667.000 de exemplare A, B, CLA, GLA, plus GLB.

Celebra gama C-Class se numara la randul ei printre cele mai populare produse din oferta companiei germane, versiunile sedan si break bifand undeva in jurul a 392.900 de livrari.

Performante notabile a reusit si actualul E-Class care, in aceleasi variante sedan si break, au inregistrat ceva mai mult de 351.000 de comenzi, precizeaza Mercedes.

Dezvelita in urma cu sase ani, cea mai recenta generatie a limuzinei S-Class nu da semne de oboseala, numarul masinilor comercializate in 2019, de 71.700, lasandu-i pe rivali cu gura cascata.

Recordul reusit de constructorul din Stuttgart anul trecut se datoreaza, totodata, si modelelor coupe, cabrio si roadster, care au adunat peste 163.600 de cereri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Ianuarie 2020