Mercedes redefineste pick-up-ul cu noua Clasa X. Uite ce au declarat nemtii despre acesta

Mercedes redefineste pick-up-ul cu noua Clasa X. Uite ce au declarat nemtii despre acesta
  • Viitorul pick-up al nemtilor va pastra majoritatea elementelor de design ale conceptului Clasa X
  • Afirmatia a fost facuta de seful de design al Mercedes
  • Noul pick-up se afla deja in ultimele faze de dezvoltare, urmand sa debuteze anul viitor
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului german de automobile a declarat ca versiunea de serie a viitorului pick-up, va imprumuta majoritatea elementelor de design exterior si interior ale conceptului Clasa X.

Cu ceva timp in urma, nemtii de la Mercedes-Benz prezentau publicului larg conceptul Clasa X. Acesta este un pick-up dezvoltat pe aceeasi platforma cu Nissan-ul Navara si Renault-ul Alaskan, si prefateaza un nou pick-up de serie premium dezvoltat de constructorul din Stuttgart.

Prototipul acestui model a fost zarit de nenumarate ori in timp ce era testat pe drumurile publice, iar acum odata cu apropierea momentului lansarii oficiale, acesta a intrat in ultimele faze de dezvoltare.

In majoritatea cazurilor, versiunea de serie a unui model este diferita de conceptul care a prefatat-o, dar in cazul celor de la Mercedes-Benz nu va fi asa. Potrivit lui Gorden Wagener, seful de design al Mercedes, noul pick-up va pastra majoritatea elementelor de design exterior si interior ale conceptului Clasa X. Totusi, acestea se vor regasi pe varianta Stylish Explorer, si nu pe cea hardcore, botezata Powerful Adventurer.

"Design-ul de ansamblu si proportiile sunt in mare parte similare cu cele de productie. Am pus pneuri mai mari si alte detalii precum bijuterii pe masina concept, dar in mare parte asa va arata produsul final," sustine Wagener.

Mai mult decat atat, constructorul german vrea sa schimbe perceptia clientilor despre cum ar trebui sa arate un pick-up, asa ca si interiorul va fi unul luxos, demn de segmentul premium. Vom regasi aici materiale de cea mai buna calitate, piele intoarsa naturala, piele Nappa, lemn de stejar sau aliminiu prelucrat.

"Interiorul este aproape complet in faza de productie. Nu am vazut niciodata un pick-up de o asemenea valoare si calitate la interior. Practic, il tratam ca si pe masinile noastre de pasageri. Este peste tot ce ofera competitia pentru a oferi o ambianta mult deasupra celorlalte masini care exista," a concluzionat neamtul.

Cat despre cealalta varianta pe care am mentionat-o, este inca incert daca Powerful Adventurer va intra sau nu in productia de serie. Insa, un lucru este sigur, si anume ca o parte dintre elementele sale ar putea fi incluse pe o viitoare lista de dotari optionale.

Constructorul german nu a oferit deocamdata detalii exacte nici despre pretul viitorului pick-up, insa stim din articolul trecut ca "noul model va fi pozitionat la un nivel atractiv din acest punct de vedere." Clasa X va fi produs din 2017 la uzina Nissan din Barcelona, si urmeaza sa fie comercializat pe pietele din Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Australia si desigur Europa.

Distribuie pe Facebook
mai multe