N-au mai asteptat pana la Geneva. Hyundai iti spune tot ce vrei sa stii despre noul concurent al VW Polo

N-au mai asteptat pana la Geneva. Hyundai iti spune tot ce vrei sa stii despre noul concurent al VW Polo
  • A crescut in dimensiuni
  • Ceasuri de bord digitale cu ecran de 10.25 inch
  • Doua motorizari pe benzina
Distribuie pe Facebook

La numai o zi de la aparitia imaginilor pe internet, Hyundai publica primele informatii detaliate despre noua generatie a hatchback-ului compact i20. Debutul este programat pentru Salonul Auto de la Geneva.

Constructorul sud-coreean de automobile declara initial ca lansarea noii generatii i20 va avea loc la inceputul lunii martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Numai ca planurile asiaticilor au fost date peste cap atunci cand imaginile cu hatchback-ul compact au aparut mai devreme pe internet. Acest lucru se intampla chiar ieri.

Hyundai i20

Date fiind conditiile, Hyundai nu a mai asteptat evenimentul gazduit de orasul elvetian si a publicat azi primele informatii oficiale despre noua generatie i20.

Concurentul VW-ului Polo a crescut in dimensiuni, astfel ca acum masoara 4.040 milimetri in lungime (+5 mm), 1.750 milimetri latime (+30 mm) iar ampatamentul a crescut cu 10 milimetri la 2.580 milimetri (mai mult loc pentru pasagerii din spate). Si plafonul a coborat cu 24 de milimetri (1.450 mm).

Hyundai i20

Din punct de vedere al design-ului exterior, echipa de creatie de la Hyundai a fost mai indrazneata ca oricand. Liniile ascutite sunt dublate de spoilere redesenate si de o grila frontala noua, semnatura stopurilor a fost si ea modificata iar montantul C are un design nou. Clientii au la dispozitie doua nuante exterioare noi: Intense Blue si Aurora Gray.

Hyundai i20

Adevarata revolutie a avut loc la interior. Noua generatie i20 poate fi comandata cu ceasuri de bord digitale dar si cu un sistem de infotainment cu ecran touch pozitionat central. Ambele display-uri au diagonala de 10.25 inch. Asiaticii ofera conectivitate Apple CarPlay si Android Auto, incarcare wireless pentru telefonul mobil dar si un sistem audio Bose cu 8 incinte, inclusiv un subwoofer. Este prima data cand Hyundai ofera asa ceva pe un model european.

Hyundai i20

Hyundai i20

Ca tot suntem la capitolul tehnologie, este un moment bun sa trecem in revista si diferitele sisteme de asistenta si siguranta care iti fac viata mai usoara in spatele volanului. Regasim aici Forward Collision Avoidance Assist, Lane Keep Assist System, Driver Attention Warning, High Beam Assist, Navigation-based Smart Cruise Control, Leading Vehicle Departure Alert, Lane Following Assist, Blind-spot Collision-avoidance Assist, Rear Cross-Traffic, Collision Assist, Parking Collision-Avoidance Assist-Reverse, Parking Assist si Intelligent Speed Limit Assist.

Hyundai i20

Gama de motorizari include doua propulsoare pe benzina. Primul este un 1.2 litri MPI cu 84 CP si 118 Nm cuplu, cuplat la o transmisie manuala cu cinci trepte, iar cel de-al doilea este un T-GDi de 1.0 litru cu 100 sau 120 CP. In cazul sau, clientii pot opta fie pentru o cutie manuala cu sase trepte, fie pentru una automata DCT cu sapte trepte.

Hyundai i20

Totodata, versiunea de 100 CP poate fi echipata optionala cu un sistem mild-hybrid la 48V, acesta fiind standard pe varianta cu 120 CP.

Lista de preturi nu a fost facuta publica, ea urmand sa fie publicata ulterior.

Hyundai i20

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Hyundai i20
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2020