Nemtii de la Mercedes dau din casa: noua generatie CLS si AMG-ul GT in patru usi sosesc anul viitor

  • Mercedes a facut public programul lansarilor pentru 2018
  • Spre finalul lui noiembrie facem cunostinta cu noua generatie CLS
  • La inceputul anului viitor nemtii vor lansa noul AMG-GT cu patru locuri
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat programul lansarilor pe care le va avea in 2018. Printre acestea se numara noul AMG-GT cu patru usi sau a treia generatie CLS, care vine cu cateva surprize placute, dar si neplacute pentru fani.

Fiind Salonul sau "de casa", brand-ul din Stuttgart a adus la Frankfurt tot ce are mai bun, fie ca vorbim de modele de serie sau de concepte. Noua generatie CLS sau AMG-ul GT despre care am tot auzit in ultimele luni au lipsit, insa nemtii au o explicatie.

Mercedes-AMG GT Concept

Daca aruncam o scurta privire peste programul lansarilor, publicat in urma cu putin timp, aflam ca a treia reiteratie a modelului CLS va debuta cu cateva surprize spre finalul lunii noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles.

Mercedes-AMG GT Concept

Care sunt acestea? Pentru inceput, CLS-ul 63 cu al sau V8 va disparea din gama, iar locul sau va fi luat de versiunea CLS 53. Aceasta va beneficia de un propulsor hibrid de 3.0 litri cu sase cilindri in linie, capabil de 496 de cai putere. Tot pe lista "retrasilor" regasim si varianta Shooting Break, la care se renunta din cauza vanzarilor slabe inregistrate de aceasta.

Mercedes-AMG GT Concept

Doua luni mai tarziu isi va deschide portile Salonul Auto de la Detroit, unde Mercedes va prezenta in sfarsit noul AMG-GT, sportiva coupe cu patru locuri. La fel ca si CLS-ul, aceasta va fi construita pe arhitectura Clasei E si nu pe cea a GT-ului asa cum se specula initial, din motive pur tehnice.

Mercedes-AMG GT Concept

Agregatul V8 de 4.0 litri, biturbo, nu dispare de tot din gama Mercedes, ci se va regasi sub capota AMG-ului GT 63. Ulterior, clientii vor putea opta si pentru o motorizare hibrid, foarte potent, derivat cel mai probabil din unitatea de 805 cai putere cu care a debutat conceptul.

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept

Mercedes-AMG GT Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes-AMG GT Concept
mai multe