Nemtii de la Opel vin tare din urma si pregatesc mai multe SUV-uri cu 5 sau 7 locuri

Nemtii de la Opel vin tare din urma si pregatesc mai multe SUV-uri cu 5 sau 7 locuri
  • Nemtii de la Opel au anuntat ca pregatesc 4 noi SUV-uri pana in 2020
  • Printre acestea se numara si un SUV pur-sange, privit ca un rival direct pentru Land Rover-ul Discovery Sport
  • Noile modele ar putea prelua unele denumiri din istoria Opel, precum Kadett, Tigra sau Manta
Distribuie pe Facebook

Opel doreste sa isi extinda gama de SUV-uri, si au anuntat ca vor lansa nu mai putin de 4 noi modele pana in 2020.

Segmentul SUV-urilor este unul extrem de popular, iar de cativa ani incoace marii constructori de masini s-au straduit sa lanseze cat mai multe modele prezente in aceasta piata.

Dintre acestia nu a facut parte Opel, care ofera la momentul actual un singur SUV, modelul Mokka X. Ei bine, acest lucru este pe cale sa se schimbe acum, dupa ce nemtii au anuntat ca vor sa recupereze terenul pierdut si sa lanseze pana 2020 nu mai putin de 4 noi SUV-uri.

Acestea vor fi gandite ca rivali directi pentru cele mai bine-vandute modele ale momentului, iar primul dintre ele va fi un SUV bazat pe modelul Corsa, si care va concura cu Nissan-ul Juke. Noul model va fi produs in Spania, si va fi construit pe platforma PF1, pe care o va imparti cu Peugeot-ul 2008 sau Citroen-ul C4 Cactus.

Acest SUV va inlocui modelul Meriva, care nu se bucura de o popularitate prea mare, iar nemtii sunt asteptati sa il prezinte pana la finalul acestui an.

Urmatorul pe lista este concurentul Nissan-ului Qashqai, X-Trail si al proaspat lansatei Skoda Kodiaq. Acesta va inlocui monovolumul Zafira, si va fi un crossover bazat pe modelul Astra. Acesta va putea fi configurat cu 5 sau 7 locuri, va avea aproximativ 4.5 metri lungime si va imparti platforma cu Peugeot-ul 3008 si 5008.

Cel mai important detaliu este ca acest crossover va fi destinat in special familiilor si va fi preznetat cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt de anul viitor. Acesta va beneficiat de o gama larga de motorizari, inclusiv unul hybrid, dezvoltat in parteneriat cu grupul francez PSA.

Constructorul german de automobile nu se opreste aici si a anuntat ca urmatorul pe lista este un SUV pur-sange, confirmat in 2014 de CEO-ul General Motors Mary Barra. Conform declaratiilor sale de atunci, varful de gama al nemtilor va fi construit la uzina Opel din Russelsheim pana in 2020.

Dupa cum spuneam, acest SUV va fi de talie mare si va fi un rival direct pentru Land Rover-ul Discovery Sport. Mai mult de atat, noul model va imprumuta tehnologia folosita de SUV-urile Cadillac sau Buick.

Ultimul dar nu cel din urma va fi un crossover de oras, bazat pe micutul Adam. Acesta va concura direct cu viitorul Seat Mii X-Perience, va adopta un stil fresh si cel mai important, va oferi o gama larga de personalizari.

Nemtii nu au oferit detalii despre numele viitoarelor modele, dar unele voci sustin ca acestea ar putea prelua cateva denumiri care au facut istorie, precum Kadett, Tigra, Monza sau Manta.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2016