Nimeni nu-i credea in stare de asa ceva. Japonezii de la Honda au pus pe Accord motorul lui Civic Type R

Nimeni nu-i credea in stare de asa ceva. Japonezii de la Honda au pus pe Accord motorul lui Civic Type R
  • Honda a lansat o noua generatie a modelului Accord
  • Modelul japonez se lauda cu tehnologie de ultima ora
  • Gama de motorizari promite pana la 252 cai putere
Distribuie pe Facebook

Honda a publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noului Accord. Automobilul japonez este disponibil la vanzare inclusiv cu motorul 2.0 turbo de pe Civic Type R.

Sfarsitul acestui an va aduce in showroom-urile Honda o noua generatie a modelului Accord. Ajunsa intre timp la generatia cu numarul zece, celebra masina de origine japoneza propune in continuare un design controversat, inspirat mai mult sau mai putin de actualul Civic.

Intr-o alta ordine de idei, avem partea frontala a caroseriei dominata de o grila supradimensionata a radiatorului, care integreaza inclusiv farurile alungite cu tehnologie LED. La nivel posterior, stopurile stilizate sub forma literei C sunt cele care vor atrage 'grosul' in materie de priviri.

Complicati din fire, dupa cum bine ii stim, designerii companiei japoneze au tinut sa echipeze noul Accord si cu cateva detalii laterale proeminente. Principala atractie, din acest punct de vedere, o reprezinta insa fara doar si poate linia plafonului tipica unui fastback.

Honda Accord

Honda Accord

La interior, observam cum Honda a renuntat la display-ul din consola de bord si l-a mutat in partea superioara a acesteia. Tot la capitolul imbunatatiri mai putem incadra, de asemenea, si scaunele fata ventilate, incarcarea wireless pentru telefonul mobil sau, de ce nu, conectivitatea 4G LTE.

Alaturi de vesti bune si, totodata, interesante, ne intampina si gama de motorizari, in varful careia troneaza o versiunea de 'numai' 252 CP a motorului 2.0 turbo de pe Civic Type R. In cazul noului Accord, aceasta poate fi cuplata si la o cutie automata cu zece rapoarte.

De cealalta parte, varianta de baza a automobilului japonez va dispune de un benzinar turbo de 1.5 litri si 192 cai putere. Intr-un final, cumparatorii vor mai putea opta si pentru un sistem de propulsie hibrid, care combina o unitatea Atkinson de doi litri cu doua motoare electrice.

Potrivit oficialilor Honda, generatia cu numarul zece a modelului Accord cantareste cu pana la 80 kilograme mai putin decat masina pe care o inlocuieste. Aceasta mai ofera si o suspensie MacPherson pentru puntea fata, respectiv multi-link pentru puntea spate.

Honda Accord

Honda Accord

Honda Accord

Honda Accord

Honda Accord

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Honda Accord
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Iulie 2017