Nimeni nu se astepta la asta din partea japonezilor. Lansarea supriza cu care a venit MAZDA la Geneva

  • Se pozitioneaza intre CX-3 si CX-5
  • Va putea fi comandat si impreuna cu motorul SkyActiv-X
  • Disponibil in Europa din vara acestui an
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva un nou SUV care se situeaza in gama intre CX-3 si CX-5. Acesta va fi disponibil in Europa incepand cu vara acestui an.

Pana acum, gama de modele Mazda disponibile in Europa includea doar doua SUV-uri, iar aici ne referim la CX-3 si CX-5. Din vara acestui an insa, constructorul japonez de automobile le va oferi clientilor din intreaga lume, inclusiv celor de pe Batranul Continent, o cale de mijloc intre cele doua modele.

Mazda CX-30

Noul CX-30 tocmai a fost prezentat in premiera cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si i-a luat pe toti prin surprindere, in contextul in care majoritatea presei auto se astepta ca Mazda sa aduca la Geneva fie noul CX-3, fie versiunea europeana a lui CX-4. Vorbim despre un SUV construit pe o versiune imbunatatita a platformei Skyactiv-Vehicle-Architectura si care masoara 4.395 de milimetri in lungime, 1.795 mm latime, un ampatament de 2.655 milimetri si portbagaj cu volum de incarcare de 430 de litri.

Mazda CX-30

Design-ul nu are nimic iesit din comun si este in concordanta cu filozofia Kodo - Soul of Motion si cu motto-ul "Jinba Ittai". Acesta din urma se traduce ca fiind comuniunea dintre sofer si masina, o sinergie pe care japonezii de la Mazda cauta sa o implementeze in fiecare model lansat pe piata.

Mazda CX-30

Gama completa de motorizari este momentan necunoscuta. Stim doar ca aceasta va fi compusa atat din unitati pe benzina cat si diesel, preluate de la noua generatie Mazda3, astfel ca printre ele se va regasi si propulsorul SkyActiv-X.

Mazda CX-30

Daca nu stiai, acesta din urma este singurul motor de serie pe benzina cu aprindere prin compresie, sau cu alte cuvinte un agregat care imbina atat avantajele motoarelor pe benzina, cat si pe cele ale unitatilor diesel.

Propulsorul SkyActiv-X dezvolta 181 de cai putere si 220 Nm cuplu si poate fi regasit si in gama de motorizari a noii generatii Mazda3.

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Mazda CX-30
mai multe