Nissan a publicat primul teaser al noului Qashqai

Nissan a publicat primul teaser al noului Qashqai
  • Nissan a publicat primul teaser al noului Qashqai
  • Formele rotunde din partea frontala vor fi inlocuite de muchii ascutite
  • Debutul oficial va avea loc pe data de 7 noiembrie
Distribuie pe Facebook

Desi va fi dezvaluit in mod oficial abia pe 7 noiembrie, japonezii de la Nissan au publicat deja o prima fotografie a noului Qashqai. Din cate se pare, urmatoarea generatie a crossover-ului japonez va avea un design cu totul schimbat fata de modelul actual.

Sase ani si circa doua milioane de cumparatori. La aceste cifre seci se rezuma istoria primei generatii a unui automobil care a facut cariera in segmentul crossover-elor. Acum, Nissan a decis ca este timpul pentru o reimprospatare a modelului Qashqai, japonezii operand mai degraba schimbari radicale decat un simplu facelift.

Noul Nissan Qashqai va fi dezvaluit in mod oficial pe 7 noiembrie, insa pana atunci, constructorul nipon a dat deja publicitatii o prima imagine teaser care anticipeaza viitorul design. De altfel, Nissan se lauda ca noul lor model va redefini standardele pentru ceea ce inseamna sectorul de crossvere.

"Reinventat total, noul Qashqai impinge granitele designului si inovatiei, inaugurand in segmentul sau primele tehnologii si introducand o gandire proaspata in fiecare zona. De la aerodinamica si pana la sisteme de infotainment de ultima generatie, noul Qashqai reprezinta cea mai creativa parte a Nissan", se arata in comunicatul companiei.

Imaginea teaser nu dezvaluie foarte multe detalii, exceptand liniile agresive ale caroseriei, precum si farurile asemanatoare cu noul Nissan X-Trail. Totusi, se pare ca actualele forme rotunde din partea frontala, de la nivelul farurilor, vor fi inlocuite de muchii ascutite, care intaresc agresivitatea crossover-ului.

Viitorul Nissan Qashqai va fi construit la fabrica companiei din Sunderland, avand aceeasi platforma precum noul Nissan X-Trail, model care a debutat luna trecuta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Desi acest SUV mai mare a avut parte primul de lansarea oficiala, noul Qashqai va ajunge in showroom-uri inaintea lui, in prima parte a lui 2014 (fata de iulie 2014).

Legat de motorizarile noului crossover, lista cu optiuni va include cel mai probabil motorul de 1.2 litri pe benzina si cel 1.6 litri diesel. Preturile nu au fost inca anuntate, dar se asteapta ca acestea sa porneasca de la aproximativ 23.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2013