Nissan vrea sa domine segmentul B cu noul Micra. Modelul a debutat la Salonul Auto de la Paris

Nissan vrea sa domine segmentul B cu noul Micra. Modelul a debutat la Salonul Auto de la Paris
  • Nissan a prezentat noul Micra la Salonul Auto de la Paris
  • Modelul este construit pe o platforma noua pe care o imparte cu noul Clio
  • Acesta va putea fi achizionat de la inceputul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Nissan a prezentat cea de-a cincea generatie a supermini-ului Micra la Salonul Auto de la Paris. Modelul va intra in productie si va putea fi achizionat la inceputul anului viitor.

Cea de-a patra generatie a Nissan-ului Micra nu a fost nici pe departe cel mai popular model al constructorului japonez. Dar, cu noua generatie prezentata la Salonul Auto de la Paris, Nissan vrea sa indrepte toate greselile si sa devina liderul segmentului B.

2017 Nissan Micra

Noua iteratie este construita pe o platforma noua, CMF-B, pe care o imparte cu Renault-ul Clio. In ceea ce priveste proportiile, noul Micra este mai lung si mai lat decat actuala generatie, iar design-ul a fost inspirat de conceptul Sway, prezentat in premiera anul trecut la Salonul Auto de la Geneva.

2017 Nissan Micra

Elementele specifice de identitate vizuala includ grila v-motion, blocul optic si plafonul plonjat, manerele usilor spate incluse in stalpul C si o linie aerodinamica a hayonului.

2017 Nissan Micra2017 Nissan Micra

Cea de-a cincea generatie propune un program de personalizare extins care include o selectie de 10 culori unice, plus 125 de combinatii posibile diferite, care le vor permite clientilor sa isi exprime stilul personal.

2017 Nissan Micra

Inginerii japonezi au reconfigurat interiorul noului model, astfel ca acum pasagerii au mai mult spatiu, iar soferul are o pozitie de condus ceva mai sportiva, obtinuta prin repozitionarea scaunului, pedalelor si volanului.

2017 Nissan Micra

Piesa centrala a bordului este un display touchscreen de 7 inch, cu ajutorul caruia sunt controlate sistemul de navigatie si functiile media. Lista de optiuni include un sistem audio premium Bose cu 6 incinte, si un difuzor incorporat in tetiera soferului.

2017 Nissan Micra

Printre sistemele de siguranta activa si pasiva regasim Lane Departure Prevention, Sistemul de Franare de Urgenta cu functie de recunoastere a pietonilor, Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist sau Blind Spot Warning.

Noul Nissan Micra beneficiaza deocamdata de doua propulsoare, unul de 0.9 litri turbo, pe benzina, si unul diesel de 1.5 litri, ambele capabile de 89 de cai putere. Spre sfarsitul acestui an sunt asteptate sa debuteze mai multe variante ceva mai puternice ale celor doua, dar si un propulsor nou, de 1.0 litru si 75 de cai putere.

Nissan nu a uitat de clientii amatori de senzatii tari, de aceea viitoarea generatie a modelului Micra va ajunge cel mai probabil si pe mana celor de la Nismo, dar mai multe informatii despre aceasta vom afla dupa lansarea pe piata a modelului standard, de la inceputul anului viitor.

Sursa foto: AutoExpress

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze 2017 Nissan Micra
mai multe