Noteaza-ti in calendar: noua Supra vine in octombrie cu 340 de cai

  • Noua Toyota Supra va debuta in octombrie la Tokyo
  • Varful de gama ar urma sa aiba aproximativ 340 de cai putere
  • BMW-ul Z5 va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, noua Toyota Supra va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo din octombrie. Fratele de platforma, BMW-ul Z5, va fi prezentat cu o luna mai repede, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

La scurt timp de la aparitia celor mai recente fotografii spion care ne aratau viitoarea Toyota Supra in timp ce era testata in conditii de iarna pe drumurile din Germania, apar primele informatii relativ concrete despre momentul lansarii sportivei japoneze.

2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1

Japonezii de la publicatia "Best Car" sustin ca succesoarea legendarei Supra Mk4 va fi prezentata oficial cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo din octombrie.

2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1

Design-ul, asa cum mai spus pana acum, va imprumuta cateva detalii de la conceptul FT-1 prezentat in urma cu 3 ani, si asa cum am vazut in ultimele fotografii, exteriorul masinii incepe sa se apropie de forma finala. Partea frontala este ceva mai proeminenta si si-au facut aparitia 3 prize de aer in partea inferioara a barei fata.

2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1

Spatele iese in evidenta prin desenul noului spoiler, iesirile duble ale sistemului de evacuare, si nu in ultimul rand, prin forma stopurilor.

2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1

Gama de motorizari ramane inca sub semnul intrebarii, insa unele voci sustin ca pentru versiunea de baza ar fi vorba de un propulsor de 2.0 litri turbo de 255 de cai putere. Sub capota varfului de gama ar urma sa regasim un agregat turbo V6, de 3.0 litri, capabil de maxim 340 de cai putere. Acestora li se va alatura mai tarziu o unitate hibrida de 2.5 litri.

2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1

Asa cum bine-stiti, noua Toyota Supra este dezvoltata in paralel cu BMW-ul Z5, cu care imparte si platforma. Acesta din urma va debuta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1

Potrivit aceleiasi surse, constructorul japonez de automobile va mai prezenta la Tokyo un mini-GT86, botezat S-FR II, si o versiune sportiva GTI a compactei Corolla. Aceasta ar urma sa primeasca un propulsor de 2.0 litri turbo, care va dezvolta 250 de cai putere.

2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze 2018 Toyota Supra si Conceptul FT-1
mai multe