Noua creatie Pagani este nebunie curata. Costa 5 milioane de euro si toate exemplarele au fost deja vandute

Noua creatie Pagani este nebunie curata. Costa 5 milioane de euro si toate exemplarele au fost deja vandute
  • Productie limitata la 5 exemplare
  • Toate au fost deja vandute
  • Costa 5 milioane de euro, plus taxe
Distribuie pe Facebook

Noua creatie a lui Horacio Pagani a fost botezata Imola, dupa celebrul circuit italian, iar primele imagini oficiale cu aceasta tocmai au fost publicate pe internet. Debutul este programat pentru Salonul Auto de la Geneva.

Cea mai noua creatie Pagani, bazata pe hypercar-ul Huayra, a ajuns celebra pe internet anul trecut in luna septembrie. Atunci, italienii au organizat un eveniment privat in cadrul caruia super masina le-a fost aratata doar viitorilor clienti, unul dintre ei fiind fondatorul TopCar Design, Oleg Egorov. Rusul a si postat cu acea ocazie cateva imagini cu masina pe retelele de socializare.

Pagani Imola

Imediat s-a aflat ca numele sau este Imola, dupa celebrul circuit italian unde a si fost dezvoltata, si ca productia urmeaza sa fie limitata la doar 5 exemplare, fiecare costand 5 milioane de euro plus taxe. Pagani a decis acum a publice primele imagini oficiale cu aceasta versiune extrema a lui Huayra, a carei debut este programat pentru luna martie, atunci cand isi deschide portile Salonul Auto de la Geneva.

Pagani Imola

In ciuda pretului exorbitant, compania fondata de Horacio Pagani a anuntat ca toate cele 5 exemplare au fost deja vandute. Unul a ajuns la Egorov, dupa cum am aflat anul trecut.

Pagani Imola

Asa cum iti poti imagina, noua Pagani Imola este o minune a tehnicii dezvoltata pe un sasiu ranforsat de tip monococa, cu o suspensie special calibrata, sisteme electronice care controleaza elementele aerodinamice, motorul, transmisia si diferentialul si nu mai putin de 770 de componente forjate care sa scada masa proprie a masinii cat se poate de mult. Asa se face ca masina cantareste numai 1246 de kilograme.

Pagani Imola

Propulsorul este acelasi V12 twin-turbo de 6.0 litri, furnizat de Mercedes-AMG si folosit si de Huayra, numai ca in cazul de fata dezvolta 830 de cai putere si 1.100 Nm cuplu. Toti sunt transmisi puntii spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sapte trepte. Inginerii au instalat o tehnologie numita Smart Gas care scurteaza timpul necesar schimbarii treptelor.

Pagani Imola

Din pacate acestea sunt singurele detalii tehnice dezvaluite de italieni, dar cu siguranta vom afla mai multe la inceputul lunii martie cu ocazia lansarii oficiale de la Geneva.

Pagani Imola

Pagani Imola

Pagani Imola

Pagani Imola

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Pagani Imola
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Februarie 2020