Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Noua gama Opel Astra porneste la drum cu dreptul: cu noua versiune sedan, noi motoare si sisteme de asistenta de ultima generatie, la care se adauga un design inovator, marca extinde dotarile modelului sau cel mai bine vandut si titrat din segmentul compact, noua gama devenind astfel si mai sportiva si mai variata.
Distribuie pe Facebook

Aspectul mai elegant la exterior si la interior subliniaza aerul sportiv si punctele forte din punct de vedere tehnic ale gamei de modele compacte. Gama Astra este acum completa, cuprinzand noua versiune sedan, modelul cu cinci usi, Sports Tourer station wagon si modelul GTC coupe cu trei usi, precum si versiunea OPC de inalta performanta.

Afirmatia conform careia Opel ofera tehnologiile germane cu cel mai puternic impact emotional in segmentul foarte disputat al autovehiculelor compacte este sustinuta de noile motoare cu tehnologie de ultima ora care, incepand din acest moment si in urmatoarele sase luni, vor extinde si mai mult gama deja variata de capacitati ale sistemelor de propulsie disponibile pentru modelele Astra.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Noul Astra OPC cu motor pe benzina de 2,0 litri, cu turbocompresor si sistem de injectie directa se poate deja comanda. Acesta promite distractie maxima la volan. Dezvoltand o putere de 206 kW/280 cp si generand un cuplu maxim de 400 Nm, modelul Astra OPC nu este numai cel mai puternic autovehicul Astra dezvoltat pana in prezent, dar cuplul de 200 Nm pe litru este unul maxim in segmentul compact. De asemenea, este cel mai rapid model Astra de pana acum, dat fiind ca viteza maxima a acestui coupe agil este de 250 km/h si poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 6,0 secunde.

Incepand din toamna acestui an se va putea comanda si cel mai rapid autovehicul Astra cu motor diesel produs vreodata: noul motor 2.0 BiTurbo CDTI ce dezvolta o putere de 143 kW/195 cp si genereaza un cuplu impresionant de 400 Nm este deja cunoscut, fiind disponibil anterior pe modelul Insignia, dar acum este lansata tehnologia sofisticata cu doua turbocompresoare secventiale si doua intercoolere, disponibila pentru prima oara la autovehiculele din gama Astra.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Fiind alimentat de doua turbocompresoare care functioneaza in tandem, acest motor asigura pentru versiunile Astra cu cinci usi, Sports Tourer si GTC un nivel excelent de performanta, impreuna cu un consum redus de carburant. Aceste trei modele diferite sunt disponibile cu o gama de motoare diesel de inalta performanta, fapt unic in segmentul autovehiculelor compacte.

De asemenea, Opel anunta imbunatatiri aduse motorului pe benzina de 1,4 litri cu supraalimentare, ce dezvolta o putere de 103 kW/140 cp. In prezent, acesta este echipat cu o functie de amplificare, datorita careia autovehiculul beneficiaza de un cuplu marit cu 10%, de la 200 la 220 Nm, un procent foarte util in depasiri, de exemplu.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Gama completa - de la ecoFLEX 99 g/km CO2 pana la versiunea OPC de inalta performanta

Noua gama Astra ofera o varietate larga de sisteme de propulsie, ce satisfac cele mai exigente gusturi: de la cel mai eficient motor Astra din punctul de vedere al consumului de carburant (3,7 l/100 km), 1.7 CDTI ecoFLEX (81 kW/110 cp si 96 kW/130 cp), cu un nivel al emisiilor de CO2 de numai 99 g/km, cel mai puternic motor diesel Astra, noul BiTurbo CDTI de 195 cp si pana la cel mai puternic motor Astra din istoria modelului, Astra OPC, cu o putere de 280 cp.

Incluzand versiunile GPL de 1,4 litri cu supraalimentare (103 kW/140 cp) lansate la inceputul anului 2012, oferta de sisteme de propulsie disponibile pentru gama de modele Astra este una dintre cele mai variate din segmentul autovehiculelor compacte. In plus, la inceputul anului viitor, gama se va imbogati in urma lansarii noii generatii de motoare pe benzina cu injectie directa ECOTEC SIDI (Spark Ignition Direct Injection) cu cilindree de 1,6 litri si supraalimentare, care asigura nu numai un consum extrem de redus, ci si o experienta de conducere foarte confortabila la un nivel de putere superior, de pana la 200 cp.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Noile sisteme de asistenta se adauga ofertei deja ample de tehnologii inovatoare disponibile
Alte caracteristici ce contribuie la ridicarea standardelor tehnice la un nivel chiar mai avansat se regasesc in categoria sistemelor de asistenta pentru sofer. Numeroase tehnologii premium care si-au facut debutul pe modelele Insignia si Zafira Tourer sunt acum disponibile si pentru noua gama Astra, sporind nivelul de siguranta si de confort. Acestea includ a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye, cu asistentul optimizat pentru recunoasterea indicatoarelor rutiere (TSA II), sistemul de avertizare la depasirea benzii de circulatie (LDW), functia de indicare a distantei de urmarire (FDI) si sistemul de avertizare privind o coliziune frontala (FCA). Aceste sisteme emit semnale de avertizare pentru prevenirea situatiilor critice, de exemplu atunci cand gradul de atentie al soferului sau nivelul sau de concentrare scad.
Alte sisteme de asistenta includ camera video pentru marsarier, sistemul avansat de asistenta la parcare ce identifica locurile de parcare si ajuta soferul la efectuarea manevrelor, precum si asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarma si un tempomat adaptiv (ACC) cu senzori radar si sistem automat de franare de urgenta in caz de coliziune (CIB), activ la viteze intre 50 km/h si 180 km/h. Tempomatul adaptiv pe baza de senzori radar ajuta soferul sa mentina constanta viteza selectata, accelerand sau decelerand automat si mentinand in acelasi timp o distanta de siguranta presetata fata de autovehiculul din fata.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Noile sisteme completeaza oferta larga de tehnologii inovatoare de care modelul Astra beneficia deja, unele dintre acestea fiind unice in segmentul autovehiculelor compacte, in timp ce altele se regasesc rar in oferta marcilor concurente. Acestea includ ultima generatie a sistemului inteligent de iluminare frontala adaptiva (AFL+), cu faruri bi-xenon si multiple functii de iluminare inteligenta, inclusiv asistentul pentru faza lunga, iluminarea dinamica in curbe, iluminarea in viraje si distributia variabila a luminii, reglata automat in functie de conditiile rutiere predominante, inclusiv cele meteorologice.
Sistemul FlexRide asigura o rulare si manevrabilitate optime, iar suspensia HiPerStrut este disponibila pentru toate modelele GTC Astra si Astra OPC
Pe langa actualele caracteristici dinamice de conducere ale modelului Astra, clientii pot opta pentru sistemul mecatronic inteligent FlexRide de la Opel, care se adapteaza automat la conditiile de drum si ofera trei moduri de functionare: modul Standard, modul "Tour" pentru o calatorie confortabila si modul "Sport" pentru un stil de conducere mai dinamic.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Pentru o rulare si o manevrabilitate mai sportive, modelele GTC Astra si Astra OPC beneficiaza de suspensia HiPerStrut (suspensie de inalta performanta) pe puntea fata. Suspensia HiPerStrut imbunatateste aderenta, sporeste puterea in viraje si reduce in mod semnificativ fenomenul de miscare violenta a volanului provocata de cuplul ridicat la acceleratia brusca, permitandu-i soferului sa se bucure din plin de performanta modelului Astra.
Pentru un confort sporit, toate modelele Astra sunt disponibile cu scaune ergonomice. Scaunele certificate de AGR (Aktion Gesunder Rucken e.V) reduc solicitarile la nivelul spatelui soferului si pasagerului din fata.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Suportul pentru biciclete FlexFix, disponibil exclusiv de la Opel, este complet integrat in bara de protectie spate, in care gliseaza ca un sertar, atunci cand nu este folosit. Sistemul inteligent de ultima generatie de la bordul modelului Astra Sports Tourer va permite sa transportati maxim patru biciclete in acelasi timp. Versiunea de caroserie cu cinci usi poate transporta maxim doua biciclete.
Parbrizul panoramic, inventat si patentat de Opel, ajunge pana la mijlocul acoperisului, soferul si pasagerii modelelor GTC Astra si OPC beneficiind astfel de o experienta extraordinara din punctul de vedere al perspectivei, spatiului si conducerii. Spre deosebire de alte tipuri de acoperisuri panoramice, nu exista nicio bara transversala care ar putea reduce vizibilitatea.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Design nou pentru modelul Astra, cu accente mai sportive si de lux

Partea frontala a modelelor Astra cu 5 usi si Sports Tourer au un design proaspat, care este si mai sportiv si luxos decat inainte. Acest fapt este valabil si pentru noul model Astra sedan cu patru usi. Echipa de design Opel s-a concentrat asupra partii frontale si a proiectat o grila a radiatorului mai joasa si mai pronuntata, inspirata din designul modelului GTC Astra lansat recent, prezentand o grila tip plasa cu un design mai precis din punct de vedere tehnic.

In partea superioara a grilei radiatorului modelelor cu cinci usi, Sports Tourer si sedan cu patru usi a fost adaugata o bara cromata mai proeminenta, in forma de aripa, cu elemente vizuale tridimensionale. Noua bara cromata are capetele orientate in sus, este mai centrata si creeaza impresia ca se contopeste cu grila. Prin adaugarea unor insertii negre in cadrul farurilor, nivelul de echipare de baza "Essentia" si nivelul de echipare "Enjoy" au un design al farurilor mai sportiv. Luminile diurne cu LED-uri sunt disponibile, de asemenea, cu farurile cu halogen standard.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

In partea din spate, suportul placutei de inmatriculare a modelului Astra cu cinci usi a fost reproiectat, creandu-se o perspectiva vizuala mai ampla. Atat modelul cu cinci usi, cat si versiunea Sports Tourer au o noua banda cromata in bara de protectie, chiar sub suportul placutei de inmatriculare, accentuand, de asemenea, postura lata a autovehiculului.

Noile variante diesel de inalta performanta cu motoare BiTurbo ale modelelor cu cinci usi, Sports Tourer si GTC au un exterior chiar mai sportiv si incisiv, care variaza in functie de model. Partea frontala a variantelor Astra BiTurbo (GTC, Sports Tourer si modelul cu 5 usi) subliniaza performanta inalta si natura mai incisiva a acestor autovehicule. Partea superioara a grilei radiatorului are o forma similara cu cea utilizata pentru modelul GTC Astra, cu toate ca bara din fata este intotdeauna in culoarea caroseriei, iar variantele sedan cu cinci usi si Sports Tourer BiTurbo prezinta o noua bara in forma de aripa la nivelul grilei radiatorului.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Sectiunea inferioara de admisie a aerului a fost, de asemenea, imbunatatita in ceea ce priveste designul sportiv: zona in care partea centrala a grilei radiatorului se uneste cu partea exterioara a fost proiectata in forma de inotatoare de rechin, conferindu-i autovehiculului un aspect mai incisiv in comparatie cu un model Astra obisnuit. La modelele BiTurbo cu cinci usi si Sports Tourer, toate cadrele geamurilor laterale sunt cromate, dar in cazul modelului GTC Biturbo insertia din partea inferioara a geamului este de culoare neagra. In spate, cele doua tevi de esapament si forma mai proeminenta a barei de protectie confera modelelor BiTurbo o postura atletica.

In habitaclu, modelele Astra cu cinci usi, Sports Tourer si sedan cu patru usi au o atmosfera mai sportiva, mai animata si variata datorita utilizarii unor noi culori, materiale si ornamente intr-o noua nuanta lucioasa. In ceea ce priveste modelele BiTurbo, tapiteriile din material textil sau piele de culoare Negru Jet se combina cu nuanta Rosu Magic utilizata pentru marginile scaunelor. Cusaturile si tivurile scaunelor, insertiile portierelor si maneta schimbatorului de viteze de culoare Rosu Magic accentueaza atmosfera sportiva din interior. Noul volan din piele cu sectiunea inferioara plata si covorasele speciale cu margini rosii sunt, de asemenea, elemente sport ale interiorului modelelor BiTurbo.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Clientii modelului Astra se pot bucura acum de noile variante de design pentru jante. Noile jante din aliaj de 17" sunt incluse in dotarea standard a nivelului de echipare Sport, fiind disponibile optional si jantele noi din aliaj de 18" si 19", ambele cu un design elegant cu 5 spite duble. In plus, Astra prezinta in premiera un nou capac de roata sportiv, cu aspect de aliaj, pentru jantele multi-spite.
Astra duce mai departe povestea de succes a autovehiculelor compacte Opel
Cu noua gama de modele Astra imbunatatite considerabil, Opel isi consolideaza succesul inregistrat de cel mai bine vandut autovehicul compact al sau, care a castigat numeroase premii, inclusiv prestigiosul trofeu german "Volanul de Aur" (2009) si a primit recent cel mai bun punctaj in cadrul raportului DEKRA 2012 pentru autovehicule rulate.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Modelele Astra reprezinta o componenta cheie a marcii. Aproximativ o treime din toate autovehiculele Opel vandute sunt modele Astra. Opel se afla acum la cea de-a zecea generatie de autovehicule din clasa compacta si la cea de-a patra generatie a modelului Astra, care a atras peste 700.000 de clienti din toata Europa. Toate acestea datorita modelului Astra cu cinci usi lansat in toamna anului 2009, urmat de Sports Tourer un an mai tarziu si de modelul GTC Coupe cu trei usi (spre sfarsitul anului 2011).

Aceasta inseamna ca modelul Astra este al treilea cel mai bine vandut model din Europa (si al doilea in Germania) in clasamentul vanzarilor in cel mai mare segment european de autovehicule, acoperind aproape un sfert din piata totala.

Noua gama Opel Astra: varietate sporita, mai multe motorizari si dotari de inalta tehnologie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (82) Poze Noua gama Opel Astra - Galerie Foto
mai multe