Noua generatie Volkswagen Polo GTI renunta la propulsorul actual. Cu ce il inlocuieste

Noua generatie Volkswagen Polo GTI renunta la propulsorul actual. Cu ce il inlocuieste
  • Noua generatie Volkswagen Polo GTI renunta la propulsorul de 1.8 litri
  • Acesta va fi inlocuit cu unul de 2.0 litri TSI
  • Va dezvolta 200 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a dezvaluit o prima informatie legata de propulsia noii generatii Polo GTI. Potrivit nemtilor, mini hot-hatch-ul va renunta la propulsorul actual de 1.8 litri TSI.

Volkswagen lucreaza de ceva vreme la noua generatie Polo pe care fotografii au avut ocazia sa o surprinda de mai multe ori in teste. Daca despre versiunea standard nu au nimic nou de spus, oficialii constructorului din Wolfsburg au dezvaluit o prima informatie legata de varianta sportiva GTI, sau mai bine spus de propulsia acesteia.

Volkswagen Polo GTI

Momentan, mini hot-hatch-ul dispune de o unitate pe benzina de 1.8 litri TSI, capabil de 192 de cai putere si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 6.7 secunde. Insa, odata cu noua generatie, inginerii urmaresc un comportament sportiv accentuat, de aceea au luat decizia de a renunta la actualul agregat.

Volkswagen Polo GTI

In schimb, sub capota noului Polo GTI se va regasi propulsorul de 2.0 litri TSI, care a fost disponibil pe precedentul Golf GTI. Acesta va dezvolta 200 de cai putere, si chiar daca cresterea de putere nu este una semnificativa, ii va permite compactei sportive sa accelereze pana la 100 de km/h in mai putin de 6 secunde.

Volkswagen Polo GTI

Aceasta pare sa fie singura modificare notabila deoarece exteriorul nu va beneficia de schimbari radicale de design, inafara unor jante mai mari si barelor de protectie ceva mai agresive decat versiunea standard. Suspensia va suferi si ea mici imbunatatiri.

Volkswagen Polo GTI

Din cate se pare, noul Volkswagen Polo GTI nu este singurul mini hot-hatch al Grupului german care va apela la acest propulsor. Spaniolii de la Seat se gandesc sa il foloseasca si ei sub capota viitorului Ibiza Cupra, ambele modele fiind construite pe platforma MQB A0.

Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Volkswagen Polo GTI
mai multe