Noua Honda Civic Type R promite peste 265 CP si un record la Nurburgring

Noua Honda Civic Type R promite peste 265 CP si un record la Nurburgring
Desi va mai trece o buna perioada de timp pana ce urmatoarea generatie a hot-hatch-ului Honda Civic Type R va fi disponibila la vanzare, asteptarea pare sa merite pe deplin. Sau cel putin asta reiese din cele spuse recent de Dave Hodgetts, directorul diviziei britanice a companiei japoneze.
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu acordat recent publicatiei AutoExpress, directorul Honda UK Dave Hodgetts a tinut sa afirme clar si raspicat ca urmatoarea generatie a hot-hatch-ului Civic Type R va gazdui sub capota cel putin 265 cai putere, inginerii japonezi avand ca target obtinerea a aproximativ 300 CP. Sursa provenientei acestei impresionante valori ramane o mare necunoscuta la acest moment, insa nu ar fi exclus ca sub capota sa-si faca aparitia un propulsor turbo cu o capacitate cilindrica de doi litri.

Indiferent insa de cati cai putere va dispune intr-un final, dar si de cum se va prezenta motorizarea aflata la datorie, urmatoarea generatie a hot-hatch-ului Honda Civic Type R are un obiectiv extrem de clar: detronarea francezului Renault Megane RS Trophy din topul celor mai rapide automobile cu tractiune fata care au calcat vreodata asfaltul legendarului circuit de la Nurburgring. Pe scurt, modelul japonez isi propune sa parcurga un tur in Iadul Verde in mai putin de 8 minute si 7.97 secunde.

Daca va reusi sa duca la bun sfarsit aceasta misiune sau nu, urmeaza sa aflam abia in cursul anului 2015, atunci cand urmatoarea generatie a hot-hatch-ului Honda Civic Type R va debuta in showroom-urile de pe Batranul Continent.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Martie 2013