Noua Kia Ceed se prezinta inaintea salonului de la Geneva. Uite tot ce trebuie sa stii despre rivalul de moarte al lui VW Golf

Noua Kia Ceed se prezinta inaintea salonului de la Geneva. Uite tot ce trebuie sa stii despre rivalul de moarte al lui VW Golf
  • Kia prezinta cea de-a treia generatie a modelului Ceed
  • Compacta sud-coreeana debuteaza in fata publicului la Geneva
  • Gama de motorizari ofera unitati cu pana la 140 CP
Distribuie pe Facebook

Design atragator, motorizari variate si tehnologie de ultima ora. Asa poate fi descrisa, pe scurt, cea mai noua generatie a modelului Kia Ceed.

Chiar daca au mai ramas cateva saptamani bune pana la startul editiei din acest an a Salonului Auto International de la Geneva, putem spune ca se cunoaste deja numele principalei atractii a evenimentului programat sa se desfasoare luna viitoare, in perioada 8 - 18 martie.

Si nu este vorba despre cine stie ce sportiva de la Ferrari, Porsche ori Lamborghini, ci despre generatia cu numarul trei a modelului Kia Cee'd.

Redenumita Ceed, noua masina de clasa compacta a companiei sud-coreene promite sa le dea mari batai de cap clasicilor din segment, ca Ford Focus, Renault Megane sau Volkswagen Golf, atat prin prisma design-ului inspirat de Stinger, cat si la nivel de echipamente disponibile.

Daca pentru departamentul estetic vorbesc imaginile, in cazul celui din urma capitol ne asumam noi cateva precizari extrem de importante.

Trebuie spus, mai exact, ca persoanele care vor merge pe produsul de origine asiatica se vor bucura - de unele in standard, de altele contracost, si de blocuri cu tehnologie LED, de tapiterie din piele autentica, parbriz incalzit, scaune ventilate si cu functie de memorare a pozitiei...

... bancheta spate incalzita, incarcare wireless pentru telefonul mobil si, nu in ultimul rand, display tactil de opt inch, plus difuzoare JBL.

Asemeni modelului anterior, cea de-a treia generatie a compactei Kia Ceed ofera in continuare un ampatament de 2.650 mm, dar cresterea latimii (+20 mm), respectiv scaderea inaltimii (-23mm) aduc o pozitie de condus mai joasa si o capacitate de incarcare mai mare a portbagajului.

La nivel de motorizari, clientii au de ales intre patru unitati diferite, dintre care trei pe benzina si una diesel, cuplate la cutii manuale ori DCT.

Mai precis, batalia se va da intre un motor 1.0 T-GDi de 120 CP si un 1.4 T-GDi care produce 140 CP, acestora alaturandu-li-se un 1.4 MPi cu 100 CP si, intr-un final, un 1.6 CRDi comercializat in doua versiuni diferite de performanta: una de 115 CP, cealalta de 136 CP, potrivit oficialilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Februarie 2018