Noua Kia Ceed va avea si o versiune sportiva. Fostul sef al divizei BMW M se va ocupa de proiectarea ei

Noua Kia Ceed va avea si o versiune sportiva. Fostul sef al divizei BMW M se va ocupa de proiectarea ei
  • Kia pregateste lansarea unei versiuni hot a noului Ceed
  • Sportiva sud-coreenilor va purta denumirea GT
  • De proiectarea acesteia se va ocupa tot Albert Biermann
Distribuie pe Facebook

Cu ocazia lansarii celei mai noi generatii a modelului Ceed, directorul de marketing al companiei Kia a lasat sa se inteleaga ca viitorul va aduce si o versiune sportiva, comercializata sub indicativul GT. Potrivit lui Artur Martins, de proiectarea acesteia se va ocupa fostul sef al diviziei BMW M.

O noua generatie a modelului Kia Ceed a fost prezentata la sfarsitul saptamanii trecute, iar toata lumea a inceput sa se intrebe daca va exista si o versiune sportiva a compactei de origine sud-coreeana.

Afirmativ!, a raspuns directorul de marketing al diviziei europene, Artur Martins, atunci cand a fost chestionat de jurnalistii publicatiei britanice Autocar cu privire la o astfel de posibilitate.

Totodata, oficialul Kia a mai dezvaluit si ca versiunea sportiva a compactei Ceed va fi comercializata in continuare sub indicativul GT, iar echipa de proiectare va fi condusa tot de Albert Biermann, fostul sef al BMW M.

Din pacate, Artur Martins a tinut sa le taie avantul celor care visau la un nivel de performanta comparabil cu Hyundai i30 N, directorul de marketing al diviziei europene precizand ca asa ceva nu se va intampla.

Va fi mai distractiva ca generatia anterioara, dar nu va fi la fel de concentrata ca i30, a declarat oficialul Kia cu privire la versiunea sportiva a compactei Ceed in interviul acordat publicatiei britanice Autocar.

Cu ocazia lansarii generatiei cu numarul trei a modelului companiei sud-coreene, jurnalistii au schimbat cateva cuvinte inclusiv cu Michael Winkler, persoana care conduce destinul departamentului motoare.

La randul lui, acesta a confirmat ca viitorul Kia Ceed GT nu va fi la fel de extrem precum i30 N, precizand in acelasi timp ca nu poate confirma capacitatea cilindrica a motorizarii ascunse sub capota.

Exista insa numeroase zvonuri care sustin ca noua sportiva de clasa compacta a sud-coreenilor va fi pus in miscare de o versiune ceva mai cuminte a unitatii de 275 CP montata de Hyundai pe hot-hatch-ul sau.

Sunt si voci care afirma ca pentru cea mai noua generatie a modelului Ceed GT... Kia ar putea apela chiar la un sistem de propulsie micro-hibrid, pe 48V, care sa ofere undeva in jurul a 200 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Februarie 2018