Noua limuzina de la Dacia se va lansa in septembrie, la Paris. Nu va fi un Logan 2!

Noua limuzina de la Dacia se va lansa in septembrie, la Paris. Nu va fi un Logan 2!
Distribuie pe Facebook
Am auzit cu totii ca cei de la Dacia vor sa relanseze Loganul sau un nou model numit Solenza. Vice-presedintele de la Dacia, Constantin Stroe, spune ca in septembrie vom vedea nu un Logan 2, ci o masina cu totul noua, o "masina cu o atractie magnetica".
"Am tot citit in presa despre noul Logan, Logan 2. Nu va fi niciun Logan 2. La Paris vom prezenta o masina noua. Nu va pot spune mai multe, dar va spun ca va fi o masina cu o atractie magnetica", a declarat vicepresedinte Automobile Dacia.
In ciuda insistentelor noastre, Stroe a refuzat sa dea orice detaliu suplimentar despre noua masina, invocand ratiuni comerciale, desi se cunoaste deja ca liniile de fabricatie au fost modernizate, iar furnizorii lucreaza inca de pe acum la noile componente.
In ultimul an, presa de specialitate, atat cea de la noi, cat si cea internationala, a tot speculat pe marginea noii masini care va fi lansata de Dacia in acest an, destinata sa inlocuiasca actuala generatie Logan.
S-a spus ca noul Logan va fi mai "nemtesc", cu un design mai sofisticat si o parte frontala mai agresiva. Partea din spate ar urma sa fie mai adaptata la ceea ce exista acum, inlocuind utilitarismul actualului Logan. Chiar designerul sef al Renault, Laurens Van Der Acker, spunea in toamna, despre viitoarea generatie ca "vom pastra atuurile marcii: pretul acceptabil, robustetea masinilor, spatiul, iar ideea principala pentru noi este ca Logan trebuie sa mentina aceste valori dar sa aiba o perceptie de calitate si imagine de masina mai moderna, mai sofisticata".
Pe de alta parte, s-a mai speculat ca berlina din noua generatie Logan va primi numele Solenza si va deveni cea mai luxoasa Dacie de pana acum. Va fi o berlina de clasa medie, cu sistem start-stop, cutie automata sau faruri cu led-uri. Despre noua masina s-a mai spus ca va semana cu actualul Renault Fluence. Estimarile de pret variaza si ele, intre 9.000 si 13.000 de euro.

Ceea ce este aproape sigur este ca masina se va asambla la uzina Dacia din Romania, de la Mioveni. Renault urmeaza sa prezinte noul model la Salonul Auto de la Paris, din septembrie, in timp ce productia de serie va primi startul in luna decembrie.

Distribuie pe Facebook
mai multe