Noua Skoda Fabia va fi prezentata luna viitoare

Noua Skoda Fabia va fi prezentata luna viitoare
  • Conceptul Skoda Fabia va fi prezentata luna viitoare, la Geneva
  • Versiunea de productie va debuta in toamna, la Salonul de la Paris
  • Vanzarile vor demara in primavara anului 2015
Distribuie pe Facebook

Skoda se pregateste sa inlocuiasca actuala Fabia cu un model bazat pe aceeasi platforma ca a celorlalte masini de clasa mica din grupul VW, Polo si Ibiza. Noua Skoda Fabia va fi precedata de un concept ce va fi expus luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva.

Noua Skoda Fabia va fi primul model din gama constructorului ceh bazat pe versiunea scurta a celebrei platforme MQB din Grupul VW. Drept rezultat al noii arhitecturi, denumita MQB-A, automobilul va fi mai lung si mai lat decat cel pe care il inlocuieste, iar asta inseamna mai mult spatiu la interior si un portbagaj mai voluminos.

Actuala generatie masoara 4.000 mm lungime, 1.642 mm latime si 1.498 mm inaltime, beneficiind de un spatiu de depozitare de 1.180 de litri, cu bancheta din spate coborata.

Referitor la aspectul vizual, noul model va dispune de acelasi design adus de facelift-ul lui Skoda Yeti. Asta inseamna ca va avea o grila fata mai proeminenta, numele Skoda va fi scris cu litere mai mari si liniile caroseriei vor fi mai definite. In acest fel, compania urmareste atragerea unui segment de clienti mai tineri. In plus, pentru a sublinia si mai mult acest aspect, noua Fabia va beneficia din plin de tehnologie de ultima ora, in special in ceea ce priveste conectivitatea.

Sub capota se vor regasi atat motorizari pe benzina, cat si diesel, toate imprumutate din gama Volkswagen. Astfel, ne putem astepta la motorul in trei cilindri de 1.2 litri, dar si la propulsorul 1.4 TSI - ambele pe benzina. In ceea ce priveste unitatile pe motorina, noua Skoda Fabia ar putea beneficia de motorizarea TDI de 1.6 litri. Exista, de asemenea, posibilitatea echiparii si cu un propulsor de litraj mai mic, cel de 1.0 litri, imprumutat de la modelul VW Up!.

Conceptul noii Skoda Fabia va fi dezvaluit oficial luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in timp ce versiunea de productie va fi prezentata in toamna, in cadrul Salonului Auto de la Paris. Vanzarile vor demara in primavara anului 2015.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2014