Noua Skoda Fabia vine in 2014

Noua Skoda Fabia vine in 2014
  • Noua generatie Skoda Fabia debuteaza in cursul anului 2014
  • Automobilul va folosi platforma modelului Volkswagen Golf 7
  • Gama de motorizari va include unitati diesel si pe benzina
Distribuie pe Facebook

Noua Skoda Fabia urmeaza sa fie prezentata abia la anul, in 2014, insa publicatia britanica Auto Express se lauda cu cateva informatii din interior, pe baza carora ofera o versiune recreata pe calculator a noului model. Din cate se pare, in Marea Britanie, noua Fabia va costa peste 11.600 de euro.

Desi mai sunt 12 luni pana cand cea de-a treia generatie a Skodei Fabia ne va incanta cu prezenta sa, modelul se afla deja pe sosele, deghizat sub forma actualului Volkswagen Polo, scriu britanicii.

Desi stilul actual al brandului de origine ceha este minimalist si conservator, bazat pe conceptul Vision D, lansat la Salonul Auto de la Geneva in 2011, se pare ca noua Fabia nu va fi deloc asa. Potrivit lui Jozef Kaban, seful de design de la Skoda, masina va fi cel mai extrovertit model de pana acum, cu o grila frontala mare, faruri dreptunghiulare si stopuri LED.

Oficialul a mai sugerat ca intregul grup a fost incantat de realizarea unei masini care va fi usor de recunoscut in gama, dar mult mai expresiva decat modelele de familie mai sensibile, precum Rapid Spaceback si Octvia.

Skoda Fabia - Poze virtuale

Va fi construita pe platforma micsorata a nolui VW Golf

Actuala Skoda Fabia este construita pe platforma PQ24 a grupului VW, o generatie dinaintea lui PQ25, actuala platforma a lui VW Polo, Audi A1 si Seat Ibiza. Din 2014 insa, aceasta va fi inlocuita cu MQB (platforma mai scurta a noului Golf), iar schimbarea va fi valabila pentru toate masinile de clasa mica din grup. Astfel, noul model va avea o masa mai mica (945 de kg) si va castiga prin dimensiuni (403 cm lungime, 169 cm latime si 251 cm ampatament).

Motorizarile Skodei Fabia vor fi nou-noute, atat propulsoare pe benzina, cat si pe motorina, astfel incat sa intruneasca cerintele reglementarilor legate de norma Euro 6, ce va intra in forta in anul 2015.

Cand noua versiune va fi disponibila spre vanzare in Marea Britanie, probabil va costa putin peste actuala Fabia, al carui pret porneste de la 11.600 de euro, mai spun cei de la Auto Express.

Skoda Fabia - Poze virtuale

Distribuie pe Facebook
mai multe