Noul Ateca s-a dovedit a fi o carte castigatoare. Seat se gandeste acum la versiunea Cupra

Noul Ateca s-a dovedit a fi o carte castigatoare. Seat se gandeste acum la versiunea Cupra
  • Spaniolii de la Seat se gandesc serios la o versiune Cupra pentru Ateca
  • Sub capota s-ar putea gasi motorul de 2.0 litri de la Leon-ul Cupra
  • Acest proiect s-ar putea concretiza anul viitor
Distribuie pe Facebook

Impulsionati de popularitatea de care se bucura SUV-ul Ateca, spaniolii de la Seat bat fierul cat e cald si au anuntat ca se gandesc deja la o versiune Cupra care ar urma sa se concretizeze in 2017.

Spaniolii de la Seat au riscat foarte mult cu noul lor SUV, botezat Ateca. Exact ca si intr-un joc de poker, acestia au mizat totul, si, din fericire pentru ei, au castigat.

Nu numai ca acestia nu pot face fata comenzilor, dar, in toata aceasta euforie creata de lansarea SUV-ului compact, constructorul spaniol vrea sa mai joace inca o data cartea potrivita, si a anuntat ca se gandeste serios la o versiune Cupra.

Potrivit unor surse din interiorul companiei spaniole, "Piata SUV-urilor sportive evolueaza rapid in segmentul premium dar in segmentul de volum nu exista un model care sa propuna acelasi lucru. Tocmai aceasta absenta deschide noi oportunitati pentru Seat, care ar putea sa se diferentieze de celelalte SUV-uri si sa preia conducerea acestei nise. Mai mult, un Seat Ateca Cupra ar putea deveni rapid o masina emblematica pentru brand."

Acest zvon (deocamdata) ar urma sa se concretizeze anul viitor, iar sub capota noului SUV sportiv s-ar putea afla motorul de 2.0 litri, capabil de 286 de cai putere,care propulseaza momentan Leon-ul Cupra.

In ceea ce-l priveste pe Ateca, motorul ar urma sa-si transmita toata puterea tuturor rotilor prin intermediul unei cutii automate DSG. In acest caz, acceleratia de la 0 la 100 de km/h s-ar face in 6.5 secunde, iar viteza maxima ar fi 250 de km/h.

Din cauza cererii mari pentru varianta de baza, spaniolii se vad nevoiti sa tot amane momentul debutului oficial al noului Ateca Cupra, dar trebuie sa fim foarte atenti la miscarile spaniolilor din perioada urmatoare, pentru mai multe detalii oficiale despre acest model.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Septembrie 2016