Noul Audi A6 Avant - Design si ergonomie in acelasi pachet

Noul Audi A6 Avant - Design si ergonomie in acelasi pachet
Dupa indelungi asteptari si momente de nerabdare, cea mai noua generatie a modelului Audi A6 Avant ni se arata in toata splendoarea sa.
Distribuie pe Facebook

Intors intr-o forma evoluata pentru a face fata celor mai noi provocari - ultimele generatii ale modelelor Mercedes E-Class Estate si BMW Seria 5 Touring, Audi A6 Avant imbina practicabilitatea caracteristica break-urilor cu dotarile de top si designul atractiv. De asemenea, constructorul din Ingolstadt arunca in lupta si o gama de motorizari eficiente, noul Audi A6 Avant putand fi considerat partenerul perfect in orice situatie. Un alt aspect extrem de important, ce face din break-ul german alegerea ideala, este prezenta aluminiului la nivelul caroseriei. Multumita utilizarii acestui material, noul Audi A6 Avant poate fi chiar si cu 70 de kilograme mai usor decat generatia anterioara - acest lucru depinde in mare parte de motorizare, versiunea de baza cu motor 2.0 TDI cantarind de exemplu undeva in jurul a 1.640 kg.

Audi A6 Avant

Desi nimeni nu a cumparat pana acum un break in special pentru formele sale, situatia s-ar putea schimba odata cu lansarea ultimului Audi A6 Avant. Cel mai nou model al constructorului din Ingolstadt se bucura de linii elegante, dar agresive in acelasi timp, rezultatul fiind o masina de familie cu personalitate proprie, gata sa se remarce inca de la prima aparitie. Multumita lungimii de 4.93 metri si a inaltimii de doar 1.46 metri, modelul german se lauda cu proportii sportive, la acest capitol contribuind din plin si impunatoarea grila single frame, evacuarea dubla, farurile cu LED-uri - disponibile optional, sau jantele cu dimensiuni mai mult decat generoase, de pana la 20 de inci. Iar daca asta nu suna indeajuns de bine, noul Audi A6 Avant poate fi echipat oricand cu pachetul S line, rezultatul fiind un look extrem de dinamic.

Audi A6 Avant

In ceea ce priveste gama de motorizari, ultima generatie a modelului Audi A6 Avant vine la pachet cu nu mai putin de sase motoare, toate echipate cu sistemul de injectie directa. Mai exact, viitorii clienti vor avea de ales intre o unitate in patru cilindri si cinci propulsoare V6.

Modelul de baza 2.0 TDI reprezinta compromisul perfect, cei 177 CP prezenti sub capota fiind suficienti atat pentru o calatorie rapida, cat si pentru un consum de carburant redus, de doar 5.0 litri la 100 kilometri. Celebrul propulsor V6 TDI este disponibil acum in trei versiuni diferite de putere: 204, 245 si chiar 313 CP. In cazul ultimei variante, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza intr-un impresionant 5.4 secunde, viteza maxima limitata la 250 km/h fiind doar o simpla formalitate.

Nici fanii motoarelor pe benzina nu au fost uitati, acestia putand opta fie pentru un 2.8 FSI de 204 CP, fie pentru performantul 3.0 TFSI de 300 cai putere.

Audi A6 Avant Audi A6 Avant

In functie de motorizare, Audi A6 Avant poate fi echipat cu transmisie manuala in sase trepte, multitronic sau S tronic. Important de specificat, modelul 3.0 TDI de 313 cai putere beneficiaza de o cutie automata in opt trepte. In plus, versiunile V6 se vor bucura de prezenta inteligentului sistem de tractiune integrala quattro - fie in standard, fie optional, in timp ce varianta 2.0 TDI este disponibila doar cu tractiune fata.

Audi A6 Avant

Noul Audi A6 Avant va sosi in showroom-urile din intreaga Europa incepand cu sfarsitul acestei veri, pretul de pornire fiind situat la bariera celor 40.850 euro.

Noul Audi A6 Avant - Design si ergonomie in acelasi pachet



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (71) Poze Audi A6 Avant
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 19 Mai 2011