Noul Audi A8 va putea circula cu motorul oprit complet pana la viteze de 160 km/h

Noul Audi A8 va putea circula cu motorul oprit complet pana la viteze de 160 km/h
  • Audi a publicat informatii proaspete despre noul A8
  • Acesta va avea un sistem hibrid inovativ
  • Va putea circula cu motorul oprit pana la viteze de 160 de km/h
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat cateva informatii proaspete despre noul A8, care urmeaza sa fie lansat oficial luna viitoare in cadrul unui eveniment in Barcelona.

Se stie ca Audi incearca din rasputeri sa tina pasul cu ceilalti doi rivali din segmentul premium, BMW si Mercedes, iar noul A8 este in opinia oficialilor brand-ului din Ingolstadt modelul perfect care sa mai indulceasca vanzarile.

Prototipul a fost surprins de mai multe ori in teste, iar acum, cu o luna ramasa pana la dezvelirea oficiala, nemtii au publicat cateva informatii despre sistemul hibrid care se va regasi alaturi de propulsorul termic al noii lor nave amiral.

Inainte de a intra in detalii trebuie sa stii ca acesta va fi oferit in standard pentru toate nivelurile de echipare, si va fi format dintr-un electromotor de 48V racit cu apa montat in partea din fata a motorului termic, alaturi de demarorul conventional, si dintr-un pachet de baterii litiu-ion montat in portbagaj. Acesta va avea la randul lui un sistem de 48V si o capacitate de 10-Ah.

Sistem hibrid Audi A8

Cu ajutorul lui, noul A8 va beneficia de o functie inovatoare care va contribui foarte mult la un consum de combustibil redus (cu pana la 0,7 litri/100 de km) si la un nivel de emisii mic. In momentul in care soferul ia piciorul de pe acceleratie, la viteze cuprinse intre 55 si 160 de km/h, motorul termic se opreste complet, atunci cand este posibil desigur, si ramane asa pentru maxim 40 de secunde.

Multumita electromotorului mentionat mai sus, propulsorul porneste instant la apasarea pedalei de acceleratie, fara a influenta negativ deplasarea masinii.

Mai mult decat atat, inginerii au recalibrat sistemul Start/Stop, caruia i-au incorporat noua functie "Predictive Convenient Starting". Ajutata de camera si senzorii montati in spoiler, aceasta va porni motorul odata ce masina din fata incepe sa se miste.

Aceasta operatiune se va realiza chiar daca cel de la volan are inca piciorul pe frana. In acest fel, nemtii sustin ca masina va demara mult mai rapid si va contribui la fludizarea traficului.

Noua limuzina a constructorului din Ingolstadt va fi lansata in cadrul evenimentului Audi Summit, care isi va deschide portile pe 11 iulie la Barcelona.

Distribuie pe Facebook
mai multe