Noul Audi RS3 soseste in toamna, promite peste 350 CP

Noul Audi RS3 soseste in toamna, promite peste 350 CP
  • Noul Audi RS3 ar putea debuta in toamna acestui an, la Paris
  • Modelul va ascunde sub capota un motor turbo de peste 350 CP
  • Nu vor lipsi din meniu nici cutia DCT sau tractiunea integrala
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu este nimic oficial la acest moment, viitoarea generatie a modelului Audi RS3 ar putea debuta in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Paris din toamna acestui an. Hot-hatch-ul german se va bucura in continuare de prezenta la datorie a unui propulsor 2.5 litri, unitatea turbo cu cinci cilindri in linie urmand a fi insa modificata pentru a produce peste 350 de cai putere.

Introdus pe piata in urma cu ceva mai bine de 12 luni, primul automobil compact din istoria germanilor de la Mercedes-AMG a reusit sa se impuna in fata rivalilor sai fara prea mari probleme, si asta in special datorita unitatii sale turbo de doi litri si 360 de cai putere care, lucrand impreuna cu o transmisie cu dublu ambreiaj si un sistem de tractiune integrala, reuseste sa aduca primii 100 km/h dupa numai 4.6 secunde.

Noul Audi RS3 - Poze Spion

Suprematia noului A45 AMG in segmentul hot-hatch-urilor s-ar putea apropia insa de sfarsit, numeroase voci importante ale industriei auto anuntand ca editia din acest an a evenimentului Mondial de l’Automobile, desfasurata la Paris in perioada 4 - 19 octombrie, va gazdui premiera mondiala a noului Audi RS3 - care, asemanator generatiei anterioare, ar putea folosi un motor turbo de 2.5 litri, modificat insa pentru a dezvolta peste 350 CP.

Pe langa plusul de putere binevenit, urmatoarea generatie a modelului de inalta performanta din Ingolstadt se va mai putea lauda si cu un minus de greutate, rezultat in urma adoptarii platformei modulare MQB a Grupului Volkswagen. De asemenea, nu vor lipsi de pe lista cu bunatati nici cutia de viteze S tronic sau sistemul de tractiune integrala, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h fiind astfel asteptat sa coboare sub pragul celor 4.6 secunde.

Noul Audi RS3 - Poze Spion

In ceea ce priveste aspectul vizual, prototipurile surprinse in teste de catre fotografii spion par sa ascunda sub camuflajul omniprezent o pereche de spoilere agresiv stilizate, plus un set de praguri laterale proeminente, ce unesc bosajele supradimensionate ale jantelor. Jante care vor primi cel mai probabil un design unic si care, dupa cum putem observa si in aceste imagini, ascund un sistem de franare inzestrat cu discuri si etriere uriase - in special in cazul rotilor fata.

Noul Audi RS3 va fi lansat initial intr-o versiune hatchback cu cinci portiere, ce va fi ulterior insotita de o varianta sedan, proiectata special pentru a lupta impotriva dominatiei modelului Mercedes CLA45 AMG.

Noul Audi RS3 - Poze Spion

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Noul Audi RS3 - Poze Spion
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2014