Noul Audi S3 beneficiaza de 300 CP, atinge suta in 5.1 secunde

Vesti bune pentru devoratorii de hot-hatch-uri. Germanii de la Audi vor dezvalui in cadrul editiei de anul acesta a Salonului Auto de la Paris ultima generatie a modelului S3, automobil ce ascunde sub capota un 2.0 turbo capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 300 cai putere si 380 Newton-Metri.
Distribuie pe Facebook

Asemeni versiunii standard, si ultima generatie a modelului de inalta performanta Audi S3 se bucura din plin de avantajele platformei modulare MQB care, in cazul de fata, contribuie din plin la reducerea greutatii totale cu pana la 60 de kilograme. Drept urmare, spre deosebire de predecesorul sau, cel mai nou hot-hatch venit din Ingolstadt se poate lauda cu o masa proprie mai mica de 1.400 de kilograme - mai exact, vorbim de nici mai mult, nici mai putin de 1.395 kilograme.

Noul Audi S3 beneficiaza de 300 CP, atinge suta in 5.1 secunde

In contrast cu minusul de greutate, puterea propulsorului turbo de doi litri ascuns sub capota a crescut cu circa 35 CP si 30 Nm, valorile maxime atingand astfel pragul celor 300 cai putere si 380 Newton-Metri. Rezultatul? Ei bine, atunci cand se opteaza pentru cutia manuala cu sase rapoarte, primii 100 km/h vin dupa numai 5.4 secunde, acceleratia de la 0 la 100 km/h coborand insa pana la 5.1 secunde in cazul in care se apeleaza la serviciile transmisiei S tronic cu dublu ambreiaj si sase rapoarte, transmisie disponibila optional.

Noul Audi S3 beneficiaza de 300 CP, atinge suta in 5.1 secunde

Iar asta nu e tot. Asa cum era de asteptat, in lista cu bunatati tehnice se inscriu si sistemul de tractiune integrala quattro, sistemul de franare ultra-performant si suspensia sport, mai joasa cu pana la 25 de milimetri comparativ cu versiunea standard. De asemenea, important de specificat, noul Audi S3 este disponibil si in compania sistemului magnetic ride control, ce promite un plus de agilitate, respectiv o doza extra de manevrabilitate.

Noul Audi S3 beneficiaza de 300 CP, atinge suta in 5.1 secunde

In ceea ce priveste partea estetica, ultima generatie a modelului german de inalta performanta se remarca prin grila frontala si oglinzile laterale inzestrate cu aspect de aluminiu, prin spoilerele fata / spate agresiv stilizate si, nu in ultimul rand, prin cele patru tobe de esapament ale sistemului de evacuare, respectiv jantele pe 18 inci incaltate cu pneuri 225/40. Referitor la interior, merita precizat ca viitorii pasageri se vor lovi de volan si scaune sport, insertii de aluminiu cu aspect mat, ceasuri de bord finisate in gri si, bineinteles, de o mana de logo-uri S3.

Noul Audi S3 beneficiaza de 300 CP, atinge suta in 5.1 secunde

Ajunsi la final, nu ne mai ramane decat un singur lucru de mentionat: Noul Audi S3 va ajunge in showroom-urile de pe teritoriul Batranului Continent la inceputul anului 2013, la un pret de pornire de 38.900 euro.

Audi S3 in detaliu

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Audi S3 - Galerie Foto
mai multe