Noul BMW Seria 2 Gran Coupe a fost lansat in Romania. Si nu oricum, ci in cadrul unui #nightdrive senzational

Noul BMW Seria 2 Gran Coupe a fost lansat in Romania. Si nu oricum, ci in cadrul unui #nightdrive senzational
  • Seria 2 Gran Coupe a debutat in Romania
  • Porneste de la 29.750 de euro
  • Versiunea de top M235i xDrive costa 52.479 euro
Distribuie pe Facebook

BMW Seria 2 Gran Coupe, cel mai nou model compact din gama constructorului bavarez de automobile, a debutat in Romania in cadrul unui eveniment de condus pe timp de noapte.

Inainte sa incepem trebuie mentionat faptul ca toate imaginile si clipul video pe il vezi in acest articol au fost realizate inainte ca pandemia de coronavirus sa se extinda in Romania. Evenimentul propriu zis, la care trebuia sa luam si noi parte, alaturi de mai multi colegi din presa auto, a fost anulat din cauza noului coronavirus.

BMW nightdrive

Revenind, Seria 2 Gran Coupe este cel mai nou model compact din gama brand-ului bavarez iar reprezentantii BMW Romania au pregatit un eveniment deosebit pentru a-l prezenta jurnalistilor auto din tara noastra alaturi de fratele sau mai mic, Seria 1.

A fost vorba despre o sesiune de condus pe timp de noapte, prin Bucurestiul golit de trafic si de tot stresul din timpul zilei. O ocazie numai buna sa (re)descoperi cladirile inalte de birouri si structurile moderne scaldate in luminile nocturne, zonele ascunse de graffiti sau strazile uitate ale capitalei.

BMW nightdrive

BMW nightdrive

Totul, la volanul unor modele BMW Seria 1 si Seria 2 Gran Coupe. Intreaga aventura a fost documentata foto si video de Dragos Savu, Adrian Cobzasu si echipa neat.graphics iar de legatura dintre masina si sosea s-au ocupat cei de la Michelin cu anvelopele premium Pilot Sport 4, dedicate masinilor sport sau de performanta.

BMW nightdrive

Startul s-a dat din garajul unui pasionat de modele BMW clasice iar prima oprire a fost acoperisul unui mall din Bucuresti, acolo unde Seria 1 si Seria 2 Gran Coupe aveau sa-si demonstreze abilitatile pe un circuit improvizat, pus cap la cap de pilotul de raliuri Cristiana Oprea.

BMW nightdrive

Aici, modelele brand-ului din Munchen au pus la treaba sistemul de control al patinarii rotilor fata ARB, care functioneaza in tandem cu sistemul DSC pentru a reduce semnificativ subvirarea. L-am experimentat si noi atunci cand am testat noul BMW Seria 1.

BMW nightdrive

Tot pe acest circuit, versiunile M135i xDrive si M235i xDrive au aratat avantajul de a fi echipate cu un diferential Torsen mecanic, cu patinare limitata, care ofera masinii un comportament si mai sportiv prin crearea unui efect de blocare intre rotile din fata.

BMW nightdrive

De pe parcarea mall-ului bucurestean, experienta a continuat pe strazile capitalei, trecand pe langa repere renumite precum Podul Basarab, Calea Victoriei sau Casa Poporului.

BMW nightdrive

Apoi au urmat cladiri vechi cu multa istorie, cum ar fi singura fabrica de trasuri si caroserii pentru masini de lux din Bucurestiul interbelic - o hala industriala ornata cu elemente art nouveau si neogotic, situata in centrul vechi al orasului - si o plimbare in zona Mantuleasa, atat de apropiata de viata si opera fantastica a lui Mircea Eliade.

BMW nightdrive

Dupa toate acestea, masinile au pornit in cautare de graffiti. Cele mai renumite zone unde pot fi admirate aceste opere de arta stradale sunt strada Arthur Verona, Podul Pipera sau Galeria George.

BMW nightdrive

Lucrarile au rezonat din plin cu nuantele indraznete cu care au fost finisate modelele BMW Seria 1 si Seria 2 Gran Coupe folosite, cum ar fi Albastru Misano, Rosu Melbourne, Strom Bay sau Albastru Snapper Rocks.

BMW nightdrive

BMW Seria 2 Gran Coupe porneste in Romania de la 29.750 de euro si este disponibil cu trei motorizari: doua pe benzina si un diesel.

Varful de gama este reprezentat de versiunea M235i xDrive echipata cu motor de 2.0 litri turbo care dezvolta 306 cai putere. Pretul acestei variante este de cel putin 52.479 de euro cu TVA inclus.

BMW nightdrive

BMW nightdrive

BMW nightdrive

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze BMW nightdrive
mai multe