Noul BMW X5 are motor diesel cu patru turbine si tasneste ca din pusca. VIDEO ca sa te convingi

Noul BMW X5 are motor diesel cu patru turbine si tasneste ca din pusca. VIDEO ca sa te convingi
  • Noul BMW X5 dispune inclusiv de o varianta M50d
  • Versiuna respectiva are un motor diesel cu patru turbine
  • Sprintul 0 - 100 km/h dureaza astfel 5.2 secunde
Distribuie pe Facebook

Anuntata chiar la inceputul acestei veri, cea de-a patra generatie a SUV-ului bavarez este disponibila la vanzare in mai multe versiuni de motorizare. Inclusiv sub forma unui model M50d cu 400 CP sub capota.

In urma cu mai bine de 16 saptamani, chiar la inceputul lunii iunie, BMW publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului X5. Comercializat pe piata din Romania la preturi care pornesc de la 69.344 de euro, concurentul lui Audi Q7, Mercedes GLE si Porsche Cayenne este oferit alaturi de diferite propulsoare.

Printre acestea se numara si un diesel cu capacitatea de trei litri, care apeleaza la sase cilindri si nu mai putin de patru turbine pentru o putere maxima de 400 CP. Asa se face ca, in varianta M50d, SUV-ul companiei bavareze are nevoie de doar 5.2 secunde pentru a pune capat celebrei acceleratii de la 0 la 100 kilometri pe ora.

Tot despre modelul respectiv mai trebuie spus si ca vine cu 760 Nm intre 2.000 - 3.000 rpm, mai bine de jumatate din valoare in cauza (450 Nm, mai precis) fiind disponibila inca de la 1.000 rpm. Extrem de interesant este si consumul mediu de carburant, care variaza intre 6.8 - 7.2 litri la 100 km, potrivit fisei tehnice.

Asa cum era de asteptat, noul BMW X5 M50d dispune in standard de o cutie automata cu opt rapoarte, fara costuri suplimentare fiind oferite inclusiv sistemul de tractiune integrala xDrive. Cele doua elemente reprezinte, la randul lor, motive principale pentru care SUV-ul bavarez tasneste... asa cum o face in acest video:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 1 Octombrie 2018