Noul Cadillac CTS-V 2016 de 640 cp zdrobeste orice BMW M5 si prinde 322 km/h

Noul Cadillac CTS-V 2016 de 640 cp zdrobeste orice BMW M5 si prinde 322 km/h
  • Motorul este un V8 supra-alimentat de 6.2 litri
  • Viteza maxima va fi de 322 km/h
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in doar 3.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Se pare ca americanii de la Cadillac au doar un singur scop: sa faca modele care sa incerce sa lupte cu produsele Motorsport de la BMW. Daca rivalul lui M3 se numeste ATS-V, iata ca pentru a zdrobi M5-ul de 560 cp vor scoate pe piata limuzina CTS-V cu o putere colosala de 640 cp.

Nimic nu ne incanta mai mult decat o masina cu 4 usi, adica destinata familiei, care ascunde sub capota un motor urias. Chiar daca Dodge Charger SRT Hellcat este oficial sedanul cel mai puternic realizat in serie, cu ai sai aproape 720 cp, cei de la General Motors nu stau degeaba si scot si ei un produs interesant anul viitor. E vorba de un model 2016 numit CTS-V care ascunde 640 cp sub capota.

CTS-V este fara indoiala o masina care vrea sa rivalizeze cu E63 AMG S de 585 cp sau cu BMW M5 de 560 cp. Insa ascunde sub capota mult mai multi cai datorita unui motor LT4 de 6.2 litri V8 cu un compresor mecanic ce reuseste sa obtina un cuplu de 855 Nm. Acelasi motor este instalat si pe Chevrolet Corvette Z06, dar cu 10 cp mai multi pentru limuzina de familie. La acest motor este cuplata o transmisie automata cu padele la volan care are 8 rapoarte, dotata cu functie de Launh Control si un alt sistem numit PAS, adica Performance Algorithm Shifting, ce-i va permite soferului sa schimbe treptele mai rapid ca un monopost de Formula 1. Nici cifrele oficiale nu sunt de colo: 322 km/h viteza maxima si o acceleratie pana la 100 km/h in doar 3.7 secunde.

Cadillac CTS-V

Cadillac CTS-V va fi dotat cu un diferential autoblocant realizat de GM si de noul sistem Magnetic Ride Control and Performance Traction Management aflat la cea de-a treia generatie, avand patru moduri de functionare: Tour, Sport, Track si Snow. Sistemul de franare este si el unul performant, semnat de Brembo, format din discuri de 390 mm din doua bucati pe fata si etriere cu 6 pistoanse, iar pe spate discuti de 365 mm cu etriere cu cate 4 pistoane fiecare.

Cei de la Cadillac mai spun ca noua caroserie a lui CTS-V va fi cu 25 de procente mai rigida decat in cazul modelelor ce nu poarta semnatura V. Si asta, cuplata cu sistemul de suspensie adaptabila si jantele mari pe 19 inch incaltate cu pneuri special realizate pentru acest model marca MICHELIN Pilot Super Sport, ii vor permite soferului sa simta o aderenta uriasa si forte gravitationale de peste 1G in drifturile laterale sau in virajele bruste.

Cadillac CTS-V

La fel ca si in cazul lui Corvette Z06, si noul CTS-V va fi disponibil cu sistemul patentat de General Motors numit Performance Data Recorder, format dintr-un sistem video integrat ce la va permite soferilor sa-si inregistreze plimbarile sau turele de pe circuit. Ca, pana la urma, chiar daca are 5 locuri si un portbagaj urias, masina asta este o masina sportiva de circuit cu care poti, uneori, merge si cu masina la piata sau in vacanta.

Se pare ca vor exista diferite variante de echipare, de la unele premium bazate pe confort si rafinament, pana la unele sportive, care se bazeaza pe... fibra de carbon. La interior, asa cum trebuie sa fie o masina din aceasta clasa premium, pasagerii vor sta pe scaune imbracate in cea mai buna piele, dar, optional, cu scaune Recaro sport si un sistem multimedia cu ecran tactil de 12.3 inch in diametru. Adica aproape cat monitorul calculatorului tau de acasa. In ceea ce priveste combinatiile de culori, Cadillac le va pune la dispozitia soferilor trei variante numite Jet Black, Jet Black cu accente Light Platinum si Saffron cu accente Jet Black. Orice o fi insemnand asta...

Noul Cadillac CTS-V isi va face aparitia luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Detroit 2015 si se va pune in vanzare in primavara anului viitor.

Cadillac CTS-V

Cadillac CTS-V

Cadillac CTS-V

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Cadillac CTS-V
mai multe